Следвайте ни

Кобрата се върна и каза за боя, целувката и...

Кубрат Пулев се завърна в България след впечатляващата победа с нокаут срещу Богдан Дину при дебюта си на американска земя. Кобрата кацна на летище “София”, след като в неделя сутринта българско време постигна 27-мата си победа на професионалния ринг и 14-а с нокаут.

“Уникално е всичко, имах и минуси, имах и още неща, върху които да работя. Труден мач, можеше да загубя, на моменти не знаех дали няма да загубя. Усещах в четвъртия рунд, след аркадата, че губя. Той се юрна да ме убива, но не му се получиха нещата. Нали затова тренирам толкова години, за да може волята ми да е на съвсем друго ниво, обяви при пристигането си в столицата официалният претендент за световната титла в тежка категория на Международната боксова федерация (IBF) .

Огромна разлика е в Америка, хората и пазарът са по-различни. Екипът е съвсем друг и нещата са много по-различни. Хората от “Топ Ранк” са много по-различни, по-позитивни, оценяват всичко - дори и целувката”, каза Кобрата на българска земя.

"Съвсем скоро очаквам следващия си мач. Още на ринга Боб Аръм попита кога искам да играя пак - уникален мач, всички са възхитени. Има неща за изчистване - 12 шева ми направиха. Малко беше дискомфортно да играя в САЩ, за първи път ми взеха допинг контрол непосредствено преди мача. Така че имаше и дискомфорти, все пак и брат ми се би на галата.

Нямаше как да имам различна тактика след аркадата - или трябваше да се втурна да го утрепя, или да се предавам. Евала на кътмена (Тони Фернандес), че се справи с аркадата и успя да я затвори. След такова злощастно развитие, не ми оставаше друго, освен да се хвърлям да го размазвам", обобщи Пулев.

Дончо Донев

Редактор-репортер екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?