Следвайте ни

Кобрата със скандални разкрития за базата в Белмекен

Комплексът се ползва като хижа, изригна Кубрат Пулев

viber icon

Най-добрият български професионален боксьор Кубрат Пулев изригна с остри обвинения за състоянието и стопанисването на Националната спортна база на Белмекен. "Престъпно е спортната база "Белмекен" да се ползва като хижа за събота и неделя", възнегодува Кобрата. Той изрази разочарованието си от състоянието на комплекса, където се подготвя досега за мача си с Антъни Джошуа.

"Белмекен", която е разположена на 2050 метра надморска височина между планините Родопи и Рила, се стопанисва от държавната "Национална спортна база" (НСБ). 

По думите на боксьора базата "е на последни издихания". "Базата е занемарена и състоянието й е много лошо. По същия начин, по който се случват нещата с язовирите в страната, така е и там, на Белмекен. Престъпно е занемарена. Не веднъж съм говорил с шефа на "Национална спортна база" - Пламен Манолов, който ми казва, че ще направят нещата заради мен. Но тук не става въпрос за мен и за моя комфорт. Искам българските спортисти да имат наистина уникална база, каквато е била през годините", каза Пулев.

В сайта на НСБ се посочва, че базата е построена през 1968 г., като в периода 2003-2005 г. е извършена модернизация и реконструкция на целия комплекс. През 2010 г. министърът на спорта Свилен Нейков каза, че е направен ремонт за половин милион лева. Преди четири години настоящият министър на спорта Красен Кралев заяви, че държавата и бизнесменът Кирил Домусчиев ще отпуснат по 1 млн. лева за комплекса.

"Не само че не се грижат. Там няма професионалисти и хора, които да разбират от работата, която вършат, всички вдигат рамене, включително и шефът Пищиков. Правят се ремонти за 400 хиляди, а всъщност това е само на фактура, защото с 50 хиляди сигурно ще се свърши много по-добра работа. Това всичко е на гърба на спортистите. Тази база не е на тези хора, тя е на българските спортисти, на олимпийците и на българския народ.", каза Пулев.

"Искам всичко да е на най-високо ниво и да е както трябва, да има адекватни хора, които да се грижат за нея, а не хора отпреди 50 години да стоят там просто, за да си чакат накрая на месеца заплатата", добави боксьорът.

Дончо Донев

Дончо Донев

Журналист - екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Коментари (1)

Good

23.02.2020 | 10:50

А беше хубава база. Поддържана. Както всичко през последните 30 години и това западна.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?