1553

Кобрата пред студенти: Боксът е шах на светкавична скорост, изисква висок интелект

Боксът е шах на светкавична скорост, изисква висок интелект. Това заяви Кубрат Пулев - Кобрата, който пристигна в града под тепетата, за да се срещне със студенти от Висшето училище по сигурност и икономика. 

Репликата му бе в отговор на въпрос за това кое е най-важното качество, което трябва да притежава боксьор в тежка категория, за да побеждава. Кобрата отговори първосигнално - "Няма най-важно качество, а комплекс от такива", и продължи: 

"Трябва хладнокръвие, спокойствие, смелост, сила, но най-важното е интелекта. Човек е обзет от много емоции в различни ситуации, но интелекта и реакциите му са нещи, което го отличава от другите. Всеки от нас има емоции и например, ако някой се изправи срещу теб и ти каже "Ей, олигофрен!", ти веднага се настройваш да му върнеш. Не е правилно. В момента, в който му отвърнеш, падаш на неговото ниво. Обикновено хората, които ругаят, са именно това, което казват в дадения момент.. Гледам във фейсбук някой пише коментар под моя снимка "Прасе", "Свиня". Отварям му снимките в профила, ми то е точно такова нещо, каквото нарича мен", каза Пулев.

"Интелектът е в основата на всяко едно нещо. Боксът е тежък физически спорт, но за сметка на това е много красив, с много голяма история.

В тежка категория е много важно човек да мисли светкавично, да има съвкупност от качества и всичко това да е в хармония. Където има нарушаване на баланса, там човек има проблем. Всичко това трябва да върви заедно, като един здрав и силен удар. Боксът е шах на светкавична скорост. Човек трябва да мисли много бързо как да противодейства.

Професионалният боксьор знае 6 месеца преди мача с кого ще се сблъска на ринга- гледал е мачовете му, стратегията му, изучавал е детайли. Пълен анализ на дадения противник се прави, което горе долу те подготвя за човека. Но не трябва да с езабравя, че и той се подготвя за теб по същия начин. Идва моментът, в който на ринга вадите по някоя скрита изненада, която сте приготвили един за друг. Тогава всичко е въпрос на сблъсък на интелекти и на стабилна подготовка", подчерта Кобрата. 

Той не пропусна да коментира и актуалната политическа обстановка в страната. „Много пъти са ме канили да участвам в различни политически проекти, но това няма как да се случи, когато има и лични интереси, а не само доброто на България. Идват при мен хора, които искат отново да ме изкушат, но аз съм преминал през славата, алчността и парите, и съм си дал сметка за нещата", посочи боксьорът пред студентите в Пловдив. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?