Следвайте ни

Кобрата и Тервел: Пловдив ще е столица на бокса

Кубрат Пулев ще бъде в ъгъла на Тервел по време на галавечерта в Пловдив на 14 декември срещу коравия американец Дешон Уебстър. Кобрата обясни своята рола в щаба на по-малкия си брат преди дългоочакваната негова битка за интернационалната титла на Световната боксова асоциация. 

"Надявам се и брат ми да направи такава голяма победа. Неслучайно избрахме Пловдив, защото сме наполовина пловдивчани, тъй като баща ни е оттам. Там са ни корените и затова избрахме този град. Радвам се, че в България пак се осъществява такава гала и този път брат ми ще играе и ще опита да зарадва феновете в Пловдив. Там са много боксови хора, "Странджа" се провеждаше там, хората там имат най-много отношение в бокса. Ще има много международни участия, моят бивш противник е тук - Богдан Дину", каза Кобрата.


Тервел Пулев очаква предстоящия му мач с американеца Дешон Уебстър да се превърне в здрава битка. Залогът е интернационалната титла на WBA.

“По-различно е да си гвоздеят на едно събитие, защото всеки се интересува от този мач най-много. Избрахме Пловдив за домакин на галата, защото всичко се случва в София. В тази вечер Пловдив ще е столица на бокса", добави бронзовият медалист от Олимпийските игри в Лондон 2012, чийто баща е родом от града под тепетата.

Той сподели, че поддържа добра форма и му предстоят спаринги в Германия.

“Направихме предния мач (б.р. - победа срещу Каи Курзава в Германия на 8 ноември) с цел да вляза на ринга след дългата пауза заради контузията. След това продължихме с физическа подготовка, а сега ми предстоят спаринги, което е есенцията на бокса", каза още по-малкият от братя Пулеви.

Дончо Донев

Редактор-репортер екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?