Кобрата и Джошуа имат месец да се разберат за мач

Кубрат Пулев и Антъни Джошуа имат 30 дни, за да се разберат помежду си за двубоя за световната титла на IBF в тежка категория. Официалното писмо за мача вече е напът и утре ще пристигне при Кобрата и екипа му. Това обяви адвокатът на Кобрата Джон Уърт, който говори преди галата в Пловдив, на която ще се бие Тервел Пулев. 

„Вчера разговаряхме с президента на IBF, всичко е уточнено. Утре чакаме писмото. Мачът трябва да бъде договорен следващите 30 дни. Ако това не се случи, ще се премине към търг“, обясни Уърт.

„В бокса има правила и те трябва да се спазват. Аз съм официален претендент на IBF и следващият ми мач трябва да бъде за тази титла. Независимо срещу кого. Готов съм да се бия с Джошуа, готов съм дори да го нокаутирам“, каза Кобрата.

Междувременно "виновникът" за пресконференцията днес - българският боксьор Тервел Пулев (14 победи, 0 загуби) заяви, че няма как да подцени следващия си съперник - американеца Дешон Уебстър (12 победи, 2 загуби). Двамата ще излязат на ринга на галавечерта в Пловдив на 14 декември, а залогът в срещата ще е международната титла в полутежка категория, версия Световна боксова асоциация (WBA).

Ако победи, Пулев ще може да се похвали с втората си титла при професионалистите. През 2018 г. той заслужи европейската титла в полутежка категория, побеждавайки Леонардо Бруцезе.

“Смятам, че сме го разучили добре. Знаем какво представлява, знаем какво да очакваме от него. Със сигурност той и треньорът му са измислили нещо, което предстои да видим. Не знаем каква е точно тактиката, на която ще заложи. Това е нещо, за което внимаваме и ще сме концентрирани. Няма как да бъде подценен. Той е добър боксьор и за това е тук, да се бие за тази титла”, заяви Пулев.

Днес двамата боксьори застанаха за първи път очи в очи на официалната пресконференция в Пловдив. Половината билети за зрелищните 10 мача вече са продадени.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?