Кобрата: Българите сме номер 1, чакам Кличко

Кубрат Пулев постигна 18-та поредна победа от 18 мача при професионалистите, след като спечели срещу американеца Тони Томпсън по точки в 12 рунда в немския град Шверин. С успеха си Пулев защити Интерконтиненталната си титла, а вече е и претендент за световната титла. Владимир Кличко и Александър Поветкин ще определят следващия противник на българина за световната титла.
Искам да благодаря на цялата публика в България, на публиката в залата. Имаше критични рундове, в които умората и опитът на противника горе-долу изравниха силите. Дори първите рундове бяха за него. През цялото време българската публика и моите приятели ми даваха кураж и това ми помогна много. Искам да благодаря на всички и да знаят, че българите сме номер 1. Всичко това е за България и нашата гордост, заяви след края на двубоя Кубрат Пулев в ефира на телевизия Диема.
Американецът се опита да ме притиска, да направи неговата близка дистанция, с която се чувства комфортно, но не му позволих с движението с краката и левите прави. Изчаквах удобен момент, защото виждате, че не може да се рискува. Ударите са жестоки и тежки и една аркада може да развали мача. Не мога да кажа, че бях замаян, но всеки един удар много разсейва и разконцентрира. Така бяхме направили стратегията да не получавам удари, а да пласирам моите от всякакъв ъгъл.
Искам да поздравя Петър Лесов и да му кажа, че се гордея с него (б.р. - Петър Лесов беше в телевизионното студио). Той също е допринесъл за израстването ми от работата ни в националния отбор. В Германия си мислят, че съм дошъл готов боксьор, но за всичко това съм благодарен на българската школа и треньорите - Борислав Балджиев, Михаил Таков, Петър Лесов, на Константин Петков-Железото и още много други, които може би забравям, допълни Пулев.
Чакам мача на 5 октомври, за да видим кой ще победи между Кличко и Поветкин. Предполагам, че ще бъде Кличко. Ще се подготвя. На мен това не ми е върховата форма и вярвам, че мога още повече. Малко бях стегнат, тъй като 10-11 месеца не бях играл и това си оказа роля на ринга. В следващите мачове и по-специално за мача за световната титла ще тренирам добре и с Божията помощ и българите зад мен да направим фурор, завърши развълнуваният Кубрат.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?