Следвайте ни

Кметът награди изявени спортисти на Пазарджик

viber icon

Кметът на община Пазарджик Тодор Попов връчи поредните награди на спортисти, отличени на международни състезания и на състезания на национално ниво.

Както той обяви в началото на годината, това е инициатива на Общината, която цели да стимулира спортистите и да отдаде на тях и на техните треньори нужното уважение и признание за положените усилия.

Грамоти и финансови стимули получиха баскетболистите от СК „Хебър“, които са първият носител на купата на Българската баскетболна лига, а също спортисти от художествената гимнастика, джудото и фехтовката.

 „Горд съм от това, че общите ни усилия започват да дават тези плодове, които ние заслужаваме, както и от постиженията на състезателите ни в различни спортове. Вие показахте, че надграждате, че сте последователни в това, което правите и го правите от сърце!“.  С тези думи Тодор Попов се обърна към спортистите, които награди в Кметска зала на Община Пазарджик, защото кабинетът му се оказа тесен, за да побере победителите само от месец февруари. 

Пред баскетболистите той заяви, че е поел ангажимент в скоро време да бъде реновирана залата в Зоната на здравето, която ще е специално за двата вида спорт – баскетбол и бадминтон. До края на годината ще е готова и помощната зала в двора на спортното училище, съобщи Тодор Попов. „Това ще даде възможност да тренирате на спокойствие, а не да обикаляте спортните зали в целия град.

Искам традиционните спортове, в които имаме успехи, да имат своите зали“, допълни кметът и поръча на спортистите до няколко години да бъдат „абонирани“ за всички първи места.

 Освен на баскетболистите от „Хебър“ Тодор Попов връчи грамоти и финансови стимули още на:

-                            Калоян Тосков от СК „Пазарджик“ – фехтовка, завоювал сребърен медал от Международен турнир за купата на НСА при момчета до 12 год. на шпага, 

-                            на Цветейоана Пейчева от СК „Диляна“ – художествена гимнастика, с 2 златни и 1 сребърен медал от Международния турнир „Олимпия 74 къп“ с изисквания на FIG, 

-                            на Мариян Палев от СК „Кодокан“ – джудо, със златен медал на държавното първенство в категория до 66 кг при юноши старша възраст, 

-                            на Дара Стоянова от СК „Диляна Прима“ – художествена гимнастика – с 3 златни медала на Международен турнир „Ейнджъл къп“ и първо място на национална квалификация категория „Елит“ за девойки младша възраст.

 Първите носители на купата на Българската баскетболна лига - баскетболистите от пазарджишкия "Хебър", подариха на кмета Тодор Попов баскетболен екип.

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?