61

Кирил Милов Европейски шампион по борба в Будапеща

Кирил Милов спечели златен медал на Европейското първенство по борба класически стил в Будапеща. 25-годишният борец  надделя с 4:1 във финала срещу финландеца Арви Саволайнен. От третия опит Кирил успя да стане шампион на голямо първенство, след като имаше сребро от Европейско първенство през 2019-а в Букурещ и сребро от 2018-а на Световното в Будапеща.
По-рано през деня Едмонд Назарян загуби финала до 60 кг, а България вече има общо 10 отличия от континенталното първенство в унгарската столица.

При 1:50 минути от началото на схватката Саволайнен записа първата точка и взе минимален аванс, който запази до паузата от 25 секунди. Решаващата втора част започна отлично за Милов, който регистрира избутване извън очертанията и изравни на 1:1 точки. 
Съдиите отсъдиха пункт за българина и поставиха съперника му в партер при 2 минути оставащи до края. Кирил успя да пренесе веднъж финландеца и поведе с 4:1, като после демонстрира добра защита в следващите секунди. 

Милов се справяше отлично просто да пази преднината си до края и единствено отбиваше атаките на съперника, като ги караше да изглеждат ялови. В края на оставащото време българският лагер заслужено ликуваше със златото.

Кирил Милов донесе 10-и медал за България от европейското по борба в Будапеща. Българинът взе титла, която е втора за страната ни от шампионата след тази на Тайбе Юсеин.

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
намръщенЪ

намръщенЪ

04.04.2022 | 15:33

Браво!

Отговори
0 0
Бравоо

Бравоо

03.04.2022 | 23:27

Бравооооо... Сега и световен..и олимпийски

Отговори
2 0

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?