Капитанът на Локо за финала, националния отбор, семейството и...

Капитанът на Локомотив Димитър Илиев си пожела пловдивско дерби на финала за Купата на България. Жребият на полуфиналите размина двата тима от града под тепетата, като прати Ботев срещу ЦСКА, а черно-белите срещу Септември. Идната седмица са и първите двубои от двата сблъсъка. Преди това обаче железничарите ще трябва да гостуват на столичани за първенство. 

"Септември отстъпва като класа както на Ботев, така и на ЦСКА, но това не означава, че мачът ще е лек - напротив. Трябва да дадем максимума, за да стигнем финала. Няма да е толкова лесно, но сме длъжни да се възползваме от шанса, който ни се открива. Лично аз си пожелавам пловдивски финал. Пътят до Европа е доста дълъг и труден, но факт е, че ни се отваря възможност. Ако успеем, това ще е награда за усилията на всички в клуба. Евентуално класиране би било огромен успех. Що се отнася до евентуално участие, времето ще покаже дали сме готови. За съжаление обаче като цяло българските представители, изключвайки Лудогорец, се докараха до положение да се мъчат срещу отбори, които преди десетина години биеха с двуцифрен резултат от двата мача", сподели Илиев, който направи дебюта за родния Локомотив само на 17 години. Кадърът на Гочо Василев заяви още, че се чувства готов да облече фланелката на А националния отбор. Ако трябва да съм честен, смятам, че имам качествата, за да получа повиквателна. Разбира се, ако бъда повикан, ще дам всичко от себе си. Националната фланелка е огромна чест за всеки футболист. 
Наистина в личен план сезонът до момента е добър за мен. Няма тайна, просто се чувствам добре на "Лаута", у дома съм си. Чувствам доверието на треньора, което също е важно за всеки футболист. В личен план също се чувствам щастлив, което също допринася за добрата форма.
Пътят до Европа е доста дълъг и труден, но факт е, че ни се отваря възможност. Ако успеем, това ще е награда за усилията на всички в клуба. Евентуално класиране би било огромен успех. Що се отнася до евентуално участие, времето ще покаже дали сме готови. За съжаление обаче, като цяло, българските представители, изключвайки Лудогорец, се докараха до положение да се мъчат срещу отбори, които преди десетина години биеха с двуцифрен резултат от двата мача. 
Почти всяка свободна минута е за семейството и по-точно сина ми, който скоро навършва годинка. Общо взето се стремя да съм една идея по-добър баща, отколкото футболист. Иначе напоследък преди тренировки играем дартс в съблекалнята и не съм лош, може да попитате Ален Ожболт... (смее се).  Футболистът, на когото се възхищавам, дори не знам дали може да се нарече футболист, защото се наложи наскоро Папата да пояснява, че не е Бог, е Меси. Всички сме късметлии, че сме негови съвременници. Смятам, че такъв талант няма да се роди скоро", откровен е Димитър Илиев.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?