Следвайте ни

Калпаков: Чувам слухове, но нямам контакт с Хебър

Спортните новини от Пазарджик и региона

viber icon
Бившият старши-треньор на Оборище(Панагюрище) Танчо Калпаков отрече да има договорка с шефовете на Хебър. Слушам такива приказки, но за момента поне никои от ръководството на Хебър не е разговарял с мен. Още повече, че пазарджиклии не са обявили и дали продължават или не с колегата Йордан Петков. Към момента той си е треньор на отбора, доколкото знам, заяви Калпака. Панагюрският специалист допълни, че е готов да изслуша всяко едно предложение. Такова например той вече има от отбора в Първа лига. Говорим за пост на помощник-треньор в един от стабилните тимове на елита. Не съм взел обаче още решение, призна бившият състезател на Хебър.
Както снощи „Пазарджишка Марица” оповести досегашният наставник на хебърци Йордан Петков се връща от Нова година в школата на Левски. Той ще заеме мястото на Димитър Телкийски, който пък сдава своя пост заради слаби резултати на ръководената от него юношеска гарнитура.
В момента Танчо Калпаков е без ангажименти, след като хвърли кърпата в Оборище преди около 2 месеца. Къдрокосият панагюрец се вписва в критериите на шефовете на Хебър – хем не е местен, хем познава добре обстановката и футболистите в региона. Освен това Калпака е бивш футболист на Хебър, има необходимия лиценз и не е скъпар. Със сигурност не е и твърдоглав и е гледал филма „Усещане”. Съществува обаче вариант отборът да поеме и Здравко Лазаров, който също има лиценз „А”, но към момента не е ясно дали той самият желае да поеме еднолично треньорския мостик. От Хебър, както вече обявиха ще запазят гробно мълчание до 19-ти декември, когато ще стане официалната раздяла с Йордан Петков. Тогава трябва да отпадне и друга неизвестната – колко от футболистите ще напуснат клуба по една или друга причина. Ръководството на отбора вече е изготвило черен списък с няколко играчи, но все пак ще се чака и последната дума на новия треньор. Една част от играчите пък ще си тръгнат сами – едни заради напускането на Данчо Петков, а други по чисто финансови причини.


Варианти

Танчо Калпаков и Здравко Лазаров със сигурност не са единствените варианти за наследници на Йордан Петков, По принцип най-големият враг на един старши-треньор е неговият помощник. В случая обаче това не се отнася за сегашният първи асистент на Йордан Петков - Петър Ковачев. Легендата на Хебър е учител по физическо възпитание в СОУ "Георги Бенковски" и трудно би съчетавал двата поста. Друг пазарджиклия - Спас Спасов води в момента Свобода(Пещера) и не е свободен откъм ангажименти. Някои фенове предлагат на ръководството вариант с кормчията на Левски(Паталеница) Стоил Фърцов, който също е кадър на пазарджишкия клуб. 

Георги Куцовски пък е ангажиран с школата си в Батак, а Лазар Димитров се е отдал на частен бизнес и не иска да се занимава с футбол между другото. В крайна сметка нищо чудно шефовете на Хебър да прибегнат и до някои екзотичен избор. През лятото те изненадаха всички с нестандартното назначение на Йордан Петков, който до момента беше водил само юношески формации.  


Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?