Йовчев: Продължавам! Може и до Лондон 2012-а

При жените за пръв път нито една не падна от уреда, радва се треньорът на гимнастиката

Световният вицешампион на халки Йордан Йовчев за пореден път заяви, че продължава да се състезава, но на този етап Олимпийските игри в Лондон през 2012 година са доста далечна цел. Ще има промени в гимнастиката и най-вече в системата за квалификация за олимпиадата. Ще изчакам да видя какво ще решат и тогава ще преценя дали ще мога да се класирам за Лондон '2012. На този етап продължавам да се състезавам, подчерта Йовчев. Той коментира представянето на българския отбор на световното първенство в Лондон и като президент на БФСпортна гимнастика.

 Щом има медал, значи сме изпълнили максимума, въпреки че на това първенство имаше над 200 гимнастици. Аз съм доволен, тъй като това, което заложихме го изпълнихме, каза още Йовчев. Един от най-добрите ни гимнастици Еди Пенев се контузи и пропусна шампионата на планетата. Целта ни беше два финала и медал, но както знаете Еди Пенев се контузи няколко дни преди първенството. Изключително съм горд от постижението на нашия президент, каза Красимир Дунев, генерален секретар на родната централа. Програма максимум за нас беше класиране на три финала, а минимума си я знаем - медал. За съжаление, изпълнихме минимума. Пенев се контузи. Представянето на Александър Батинков е задоволително - 21-во място на земя от 130 състезатели. Оценката за нашия отбор е добра, а за нашия президент - отлична, както винаги. При жените за пръв път нито една не падна от уреда, коментира Милко Танкушев, треньор на националния отбор.

В отбора за следващата година ще разчитат на Еди Пенев и Филип Янев. От федерацията заявиха, че проблема при Янев е психологически - просто  все още се страхува да скача, заради трите операции на колената. Йовчев има амбиции да влезе в Техническия комитет на Европейския съюз по гимнастика. Не знам дали ще променя нещо. Всичко зависи от това кой ще стане президент на Европейския съюз. Не гоня кариера в тази посока, но ми предлагат, каза още пловдивчанинът. Той не е решил дали да участва в старта за Гран При в Швейцария през следващата седмица. Приел съм поканата доста отдавна. Там участват 10-те най-добри гимнастици. Все още се колебая дали да участвам. Искат да играя четири уреда, а аз не съм готов и се притеснявам от контузии, добави световният вицешампион. Александър Батинков ще участва на турнир от Световната купа в Щутгарт (Германия) от 12 до 15 ноември.  

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?