Следвайте ни

Жак Рох ще бори корупцията с приходите на букмейкърите

viber icon

Босът на МОК Жак Рох поиска от правителствата на държавите по света да въведат закони, според които букмейкърските къщи ще превеждат част от приходите си на спортните организации. Средствата трябва да се използват в борбата с корупцията в спорта.

Рох призова за спешни мерки в битката с корупцията по време на срещата си със спортния министър на Великобритания Хю Робъртсън.

Букмейкърските къщи трябва да бъдат лицензирани от правителствата, казва Рох.

Спортните организатори, националните и международните федерации би трябвало да получават справедлива възвръщаемост, заради усилията, които полагат за организирането на спортни събития. Те трябва да получат част от приходите на букмейкърите, продължава босът на Международния Олимпийски комитет.

Букмейкърски къщи на Острова се противопоставиха на подобна идея, заявявайки, че те вече допринасят за развитието на спорта под формата на маркетинг и телевизионни такси. А основният виновник за нагласените резултати е нелицензираният пазар в Азия, твърдят англичаните.

Рох призова за по-добро сътрудничество между спортните организации и правителствата. Той изрази увереност, че МОК няма да толерира незаконните залагания и допинга, обещавайки, че ще приложи строги мерки преди Олимпийските игри в Лондон догодина.

Нуждаем се от по-добро сътрудничество с правителствата на отделните държави. Мафията манипулира спортните резултати и печели пари от залози, добави Рох.

Спортният министър на Великобритания Хю Робъртсън също се изказа в подкрепа на желанието на белгийския бос на Олимпийския комитет.

Не можем да стоим със скръстени ръце. Най-важно е да запазим спорта чист. Феновете трябва да са сигурни, че това, което виждат е честно, а не нагласено. Едно обединяване на международно ниво може да реши този проблем, каза Робъртсън.

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?