Следвайте ни

Изтича времето на Данчо Петков в Хебър

Идната седмица клуб и треньор ще официализират развода

viber icon
19-ти декември най-вероятно ще бъде последният работен ден за треньорът на Хебър Йордан Петков в Пазарджик. Тогава отборът ще се събере отново за „финално преброяване” преди старта на зимната подготовка през януари. Ако до идния понеделник не стане някакъв драматичен и изненадващ обрат, Хебър ще обяви раздялата с търновския специалист „по взаимно съгласие”.
Двама независими един от друг наши отлично осведомени източници потвърдиха, че Петков вече си и уредил завръщане в школата на Левски, а на свой ред шефовете на Хебър нямат никакви намерения да пречат за това. Още повече, че своята благословия за раздялата е дал и човекът, който осигурява основната част от издръжката на отбора.
С напускането на Петков логично ще си тръгнат и част от футболистите, които той доведе в Пазарджик през лятото.
Други, които пък станаха трън в очите на наставника ще си отдъхнат. В Хебър вече сериозно трябва да започнат да мислят за наследник на Петков, който ще остане в история на клуба като наставникът с най-голям комфорт – медиен, клубен и дори фенски. Под негово ръководство обаче отборът отпадна безславно в двата турнира – купа на България и Аматьорска лига и записа посредственото 11-то място след 17 изиграни кръга.
Всичко това при редовно и ритмично финансиране, каквото в Хебър имаше за последно преди 10 години, когато шеф беше Евлоги Станоев – Бирмата.
От тук насетне стигане до екзистенциалният въпрос дали шефовете на Хебър ще прибегнат отново до услугите на външен специалист или ще потърсят някои „местен и известен”.
Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?