Следвайте ни

Изравнихме на ЮАР за "Дейвис", Кузманов с победа

Димитър Кузманов победи представителя на домакините от Южна Африка - Руан Рулофсе със 7:5, 7:5 и изравни резултата в двубоя за Купа „Дейвис“ – 1:1 победи.

 Макар и да не беше в оптимално физическо състояние, Мико стисна зъби и за пореден път демонстрира силния си характер, благодарение на който успя да спечели и днешния двубой. След последната точка Кузманов се отдаде на емоциите и се разплака на корта.
 
Кузманов измъкна първия сет с пробив в последния гейм, а във втората част изоставаше с 1:3, но успя да навакса пасива си и да се наложи в два сета.
 
По-рано днес Александър Лазаров отстъпи след повече от два часа и половина игра на първата ракета на домакините Лойд Харис.
 
В събота Южна Африка и България, които мерят сили в среща от втора група на зона Европа/Африка, ще изиграят среща на двойки и финални два сингъла.

Дончо Донев

Редактор-репортер екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?