Израелското недоразумение в Евровизия предрече титла на...

Юлиян Ангелов

Преди няколко дни представите ми за музика бяха преобърнати с главата надолу. Едно недоразумение от Израел, именуващо се Нета Барзилай, поцвили, покукурига, похриптя на сцената в Португалия и спечели първо място на конкурса за песни на Евровизия. Винаги съм знаел, че музиката трябва да забавлява и да не е в услуга на разни там каузи, движения, политически, сексуални и други пропаганди. Това момиче запя „Погледни ме, аз съм красиво същество" (да, тя е човек като всички нас, само не и красива), После свърши с припева: „Не съм твоя играчка, глупаво момче". Със сигурност е добра пропаганда за движението „Me Too", но проблемът е, че това не конкурс от типа на "Ален Мак" в миналото. Това е конкурс за хубава песен, а тази на Нета е всичко друго, само не и хубава. Има послание, но само толкова.

Апропо, като заговорихме зда посланията ето ви едно, което аз, като спортен човек прозрях:

1978 година - Израел печели Евровизия, Шампионската лига се печели от Ливърпул, Световното го печели страна-домакин (Аржентина).
20 години по-късно, 1998 година - Израел печели Евровизия, Шампионската лига се печели от Реал Мадрид, Световното го печели страна-домакин (Франция).

20 години по-късно, 2018 година - Израел печели Евровизия, Шампионската лига се печели от Ливърпул или Реал Мадрид, Световното трябва да го печели страна-домакин (Русия)???.

Ето какво мисля в заключение - недоразумението Нета е кръгла нула като певица...или може да вдигне рейтинга си, но да я пускат само по радиото. Израелското обемисто Барби обаче има оракулски способности - предрече титла на Русия, май!

P.s. никой не вярваше преди, че Гърция може да стане европейски шампион, но се случи...Ако Русия спечели титлата, то това ще е по-голям шамар за футбола от тазгодишниата купа на България за Славия.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?