Следвайте ни

Откриват изложба "Спортът в Пазарджик"

viber icon

Изложба „Спортът в Пазарджик“ ще бъде открита на 12-ти март от 18 часа в Регионалния исторически музей - Пазарджик.

Експонираните вещи, документи и снимки разказват за развитието на отделните спортове в града: колоездене, футбол, плуване, вдигане на тежести, борба, модерен петобой, лека атлетика, художествена гимнастика, волейбол, работническия спорт и др.

Представени са успехите на пазарджишките спортни клубове и спечелените награди и отличия.

Проследява се и историята на градските спортни дружества от началото на XX в. до наши дни, участието на олимпийски, световни и европейски състезания.

Експонатите в изложбата са притежание на Регионален исторически музей – Пазарджик. Това са снимки, медали, спортни знаменца, купи и др., съобщават организаторите.

За изложбата са предоставени и престижни награди от Волейболен клуб ,,Хебър“, ФК ,,Хебър“, Спортното училище, Боксов клуб ,,Тракиец“, модел Яхт-клуб – Пазарджик, Клуб по художествена гимнастика ,,Диляна“. 

Сред уникатите има статуетката от Валядолид, Испания, 1985 г., на световната шампионка Диляна Георгиева; личните отличия на бронзовия медалист от Олимпийските игри в Атина, 2004 г. – Георги Георгиев, наградите на шампионките по бадминтон –  Габриела и Стефани Стоеви,отличия на олимпийската медалистка от Рио де Жанейро – Ренета Камберова, и др.

Изложбата ще остане експонирана до 13 май 2020 г.

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?