Излъчват онлайн всички мачове от Трета лига

Българският футболен съюз и онлайн стрийминг платформата MyCujoo подписаха тригодишен договор, според който двубоите от Трета лига ще се излъчват в реално време в интернет.

Новината бе обявена на клубовете-участници, присъствали на тегленето на жребия за новия сезон от Югозападната Трета лига.

Именно с нея ще дебютира предаването на мачовете от третото ниво на футбола ни, като за целта представители на всички отбори ще получат необходимото техническо оборудване, закупено за нуждите им от БФС.

Инвестицията от страна на централата е на стойност над 50 хиляди лева, отпуснати по инициатива лично на президента Борислав Михайлов. 

От историческа гледна точка третодивизионният футбол е изключително важен за MyCujoo, заяви изпълнителният директор на компанията Педро Преса. Съвместните ни дейности с португалската, датската и швейцарската федерации постигнаха огромен успех – а България, с 64 тима на това ниво, е сериозно предизвикателство от гледна точка на дигитализирането и популяризирането на нискоразредния футбол.

Успоредно с видео съдържанието, от началото на новия сезон на платформата ще могат да се намерят детайлни статистики за всеки един двубой.

Вече почти една година си сътрудничим с MyCujoo, като излъчваме мачове на юношите до 19 и до 17 години, както и националните отбори по футзал, коментира заместник изпълнителният директор на БФС Павел Колев. Досегашната ни работа ни увери, че платформата добавя стойност към българския футбол, затова сме повече от ентусиазирани от възможността да пренесем практиката и по-надолу по пирамидата.

След церемонията по теглене на жребия, клубовете бяха запознати и с предстоящото въвеждане на Електронното първенство в това ниво на футбола ни.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?