Следвайте ни

Изхвърлят бокса от Олимпийските игри?

viber icon

Боксът е изправен пред изхвърляне от олимпийските игри, след като само Гафур Рахимов бе обявен като претендент за президентското място на международната федерация през ноември в Москва.
 
Преди няколко седмици МОК изпрати писма до всички федерации по света, че ако Рахимов бъде избран, това ще бъде фатално за бъдещето на спорта в олимпийското движение, пише "24 часа". Узбекът е включен в черния списък на правителството на САЩ за връзки с престъпни организации.
 
Етичната комисия на МОК директно обяви, че ако Рахимов поеме спорта, то веднага ще бъде обсъдено изключването заради президента и скандалите от последните олимпиади със съдийството.
 
Сред претендентите за изборите е и представителката на родната федерация Емилия Груева, която кандидатства за място в изпълкома на АИБА. В момента Емилия също е член на управата, като оглавява комисията за жени.
 
Изборите са на 2 и 3 ноември в Москва, като всички кандидати са преминали през специална комисия, която ги е одобрила. Това обаче едва ли ще бъде прието като нещо нормално от Томас Бах и МОК ще действа светкавично. 

Дончо Донев

Дончо Донев

Журналист - екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?