Следвайте ни

Изхвърлиха Русия от всички състезания за четири години

viber icon

Русия бе изхвърлена от всички международни състезания за следващите четири години. Това бе решено днес на заседание на световната антидопингова агенция (WADA). Освен това, страната няма да има право да бъде домакин на големи форуми през посочения период.

Както Марица първа ви информира преди две седмици, поводът за драстичната мярка са сведения за редица манипулации на данни на антидопинговата лаборатория в Москва.

Наказанието означава, че Русия няма да бъде допусната до летните олимпийски игри в Токио догодина и до зимните в Пекин през 2022 година, както и на световното първенство по футбол през 2022 г. в Катар. За момента е обявено само, че страната ще има право да участва на европейското по футбол през 2020 г.

Руските спортисти, които докажат, че не са употребявали забранени вещества, все пак ще имат право да се състезават на международни форуми, но под неутрален флаг.

Мъжкият национален отбор по баскетбол на Русия трябваше за участва в турнира от олимпийските квалификации в Сплит догодина срещу отборите на Германия, Мексико, Тунис, Хърватия и Бразилия. Тимът е в една група с Италия, Северна Македония и Естония за пресявките за Евробаскет 2021.

Санкцията може да бъде обжалвана в срок от 21 дни.

Юлиян Ангелов

Юлиян Ангелов

Журналист - екип "Спорт"

Юлиян Ангелов от юни 1992 година работи в спортния екип на вестник "Марица". Към момента и за Спорт в marica.bg.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?