Следвайте ни

Изгониха и Станимира Петрова от Световното по бокс

Още една лоша новина дойде от Индия. Световната шампионка по бокс Станимира Петрова бе изгонена от шампионата на планетата в Индия. Момичето от Асеновград надигра противничката си, но реферите присъдиха победа с 3:2 над индийката Соня Чахал. Петрова отправи повече точни удари от съперничката си в мача, но в крайна сметка победата беше присъдена на индиийката.

Станимира не издържа на подигравката и обвини реферите в тенденциозно отношение. "Нямам идея защо ме ощетиха по този грозен начин, все още ми е тежко, но ще мине. Не може да се върне и не може да се промени. А и не искам да се връщам назад, гледам само напред. Ще се завърна още по-силна!", коментира пред БЛИЦ боксьорката.

“Българската боксьорка показа непристойно поведение, след като участието й приключи. Тя показа неуважение към съперници, съдии и организатори и с действията си урони престижа на спорта”, заяви изпълнителният директор на Международната федерация Том Виргетс. Само ден по-рано треньорът на България Петър Лесов също бе изгонен от световното първенствозаради протест срещу съдийските решения в същия двубой.

Дончо Донев

Редактор-репортер екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?