Избраха десетте топ спортисти на Пловдив СПИСЪК

Десетте най-добри спортисти на Пловдив за 2020 година вече са ясни. Те бяха избрани след традиционната анкета, проведена сред спортните редакции в града.

По азбучен ред десетката е съставена от Александра Начева (лека атлетика), Ангел Кодинов (каяк), Валерия Ватова (художествена гимнастика), Габриела Петрова (лека атлетика), Георги Цонов (лека атлетика), Диана Петкова (плуване), Йосиф Миладинов (плуване), Кристиян Василев (гребане), Цветана Пиронкова (тенис) и Янислав Герчев (джудо).

Община Пловдив ще награди отличените спортисти в началото на следващата 2021.

„Въпреки изключително тежката година и относително ограничения спортен календар, състезателите в Пловдив отново показаха, че са сред най-добрите в страната и завоюваха четири квоти за Олимпиадата в Токио. Не може да не отбележим и феноменалното завръщане на Цвети Пиронкова на корта след 3-годишно отсъствие по майчинство, а това са успехи, на които трябва да се обръща внимание, защото те продължават славното пловдивско присъствие в историята на българския спорт“, заяви кметът на Пловдив Здравко Димитров.

Веднага след като се върне на работа след изтичане на болничните му, той лично ще награди десетте най-добри спортисти за 2020 година. Традиционният бал тази година беше отменен заради ограниченията, наложени заради усложнената епидемиологична обстановка в страната.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?