Следвайте ни

Избраха 10-те най-добри в работническия спорт за 2016-та

Служителите на Затвора триумфира при колективите

viber icon
Над 180 души станаха преки свидетели на награждаването на най-добрите спортисти и колективи в работническия спорт за 2016-та година.
Сред официалните гости на "Вечерта на спортиста" бяха секретарят на Общината Румен Кожухаров, общинските съветници Георги Георгиев, Цанко Бангьозов, Евтим Янев и Александър Шопов, шефът на Подкрепа Никола Минчев, омбудсманът Георги Шопов, главният мениджър на ВК Хебър Атанас Петров, директори на различни организации, фирми и учреждения, синдикални и стопански дейци. Тържеството в препълнената зала започна под звуците на Ботевия марш, а след това на фона националния химн беше издигнат трикольорът на България. Първи, по традиция приветствие към присъстващите направи почтения гражданин на Пазарджик и шеф на ОРСК Иван Симеонов.
В равносметката си за 2016-та
той отбеляза, че представители на 31 фирми и учреждения за взели участие в работническите спортни прояви през годината. Той благодари за финансовата подкрепата на Общината, както и на отделни бизнесмени, подкрепили с парични средства провеждането на работническите спортни игри. Веднага след "мотора" на работническия спорт думата за приветствие взе секретарят на Общината Румен Кожухаров. Преди да започне награждаването на призьорите в топ-10 по същество, инж. Иванка Савова – член на УС на ОРСК връчи на Иван Симеонов купа на работническата спортна федерация. Тя е за възраждането на работническия спорт в Пазарджик, обясни г-жа Савова. След като прие призът, Иван Симеонов се обърна към пристстващите с думите „купата е за всички вас”. След това по азбучен ред бяха обявени призьорите в топ-10. Тази година това са Антоанета Вангелова(СОУ „Димитър Гачев” – шахмат), Елка Стойчева(Затвора – тенис на маса), Иван Стефанов(Общината – шахмат), Илияна Лупова(ОД на МВР – лека атлетика), Лазаринка Герова(Затвора – волейбол), Николай Панов(„Елхим-Искра” – футбол), Пейчо Пеев(Пожарната – лека атлетика), Стефан Гюрджеклиев(Артстрой - тенис на корт), Стоян Кочев(ОД на МВР – волейбол) и Стоян Кордов(тенис – Пожарната).
От името на ОРСК и ОСВРРС в Пазарджик те бяха наградени с плакети, грамоти и предметни отличия от секретаря на Общината Румен Кожухаров.
Отличени за постигнати резултати
през 2016-та бяха и работнически колективи. Купата на областния управител и първо място в комплексното класиране на работническия спорт за 2016 г. при трудовите колективи стана притежание на Затвора. Служителите от Общината зеха второто място и купата на Общонародна фондация "Христо Ботев", връчена лично им Иван Симеонов в отсъствието на пропусналият заради награждаване в София племенник на големия наш революционер Боян Ботев. Купата на кмета на Общината отиде при третите в крайното подреждане – ОД на МВР. Колективът на В и К Пазарджик взе 4-то място и купата на Общинския съвет.
Приза на КНСБ грабнаха спортистите от Пожарната, а този на КТ "Подкрепа" отиде при „Елхим-Искра”. Купата за масово участие и този път отиде при Център Човеколюбие. Отборът на фирма „Металика” беше награден за дебют в работническите спортни игри, а този на Ирели беше отличен за организиране на първия спортен празник сред природата с участие на над 160 души.
Приза за ветеран на игрите за поредна година взе Йордан Тодоров от ОД на МВР.
По случай 85-годишния му юбилей
през 2016-та с трофей беше награден академик д-р Петър Николаков – почетен гражданин на Пазарджик. Той е с принос за създаване в страната на единствената по рода си Зона на здравето, на която на времето осигури 6 медицински специалисти, отбеляза преди връчване на наградите на академик Николаков шефът на ОРСК Иван Симеонов. Той награди от името на ръководената от него организация още трима юбиляри – Емилия Стефанова(„Еми Стил” - 45 г.), Димитър Димитров(ОД на МВР – 50 г.) и Борислав Стефанов(тенис на корт – 70 г.).
Малко след 12 часа всички призьори от топ-10 на работническия спорт изпратиха символично отиващата си 2016-та година с духане на свещичките от празничната торта. И тази година тя беше осигурена безплатно от шефа на сладкарница "Радост" Заприн Генков. В конкурса „Мис и Мистър” спортист победители станаха двама служители на Затвора - Пенка Попчева и Димитър Куманов, които бяха наградени с шампанско и торта.
За доброто настроение на присъстващите пък се погрижиха мажоретките от състав към ОДК – Пазарджик, танцов състав „Албена” с р-л Елена Велева и изпълнители от танцов състав "Чудесия" с ръководител Таня Димитрова.
Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?