Ивет Лалова на път за Токио: Правя нещата, докато ми носят удоволствие ВИДЕО

Голямата ни надежда за добро представяне в леката атлетика на игрите в Япония Ивет Лалова замина за петото си участие на Олимпиада. И макар да е спечелила квоти в две от дисциплините, тя ще ни представя само в спринта на 200 метра.

През последните години Ивет наблегна в своята подготовка и участия именно в бягането на половин обиколка.

„Отивам, изпълнена с оптимизъм. Надявам се да бъда здрава и да покажа най-доброто от себе си, както е било винаги досега. Знам, че ще бъде много трудно. Всеки ден научаваме нови и нови неща, които правят нашето пребиваване и участване в Токио много трудно", сподели пред NOVA спортистката.

Липсата на публика и постоянните мерки срещу COVID-19 ще предложат необичайна среда за игрите, но най-бързата българка смята, че състезанието ще бъде истинско.

В спортната си кариера Ивет има постижения, които могат да бъдат мечта за атлетите ни още години наред и въпреки това тя не мисли за края на своя състезателен път.

„Не се заричам, не казвам нищо. Наистина живея по този начин, правя нещата, докато ми носят удоволствие, докато съм щастлива, докато се получава... Така че наистина не знам", заяви Лалова.

Освен нея на олимпийската писта ще видим Габриела Петрова, Мирела Демирева, Инна Ефтимова и Тихомир Иванов. Последните двама намериха място в олимпийския ни отбор, въпреки че нямаха покрит норматив за Токио. Петте им най-силни резултата през сезона обаче им дават право да участват по ранкинг. Ефтимова ще бяга на 100 и 200 м, където най-добрите й времена за сезона са съответно 11,34 сек. и 23,41 сек. Тихомир пък ще участва в коронната си дисциплина скока на височина, където има 228 см. И за двамата това ще са втори олимпийски игри – за Ефтимова след Пекин 2008, а за Иванов – след Рио 2016.

Габриела Петрова тръгва за Япония с личен рекорд за сезона от 14.42 метра, които постигна от третия опит в сектора за троен скок на европейското отборно първенство, втора лига в Стара Загора.

Още през юли 2019-а пък с квота се сдоби последната ни медалистка в атлетиката – Мирела Демирева. Олимпийската вицешампионка в скока на височина покри норматива (196 см), заемайки трето място на турнира от Диамантената в Лозана с резултат от 197 см.

"Виждам потенциала в скоковете ми, започва да ми се получава, на тренировка също“, каза преди време скачачката. „Искам да съм най-добрата в сектора и да летя над два метра. Знам, че ще дам най-доброто от себе си", надъхана е Мирела.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?