Италианец поведе в 68-та колоездачна обиколка на България СНИМКИ

Италианецът Джовани Лонарди поведе след първия етап на 68-то издание на колоездачната обиколка на България, която стартира вчера. На финала на първия етап София – Пловдив, който бе дълъг 178 километра, колоездачът на Bardiani Pro Team бе най-бърз в спринта и успя да финишира първи.

Той получи купата за етапен победител от заместник-кмета по спорт на Община Пловдив Георги Титюков, а жълтата фланелка за временен лидер му бе връчена от Величко Родопски, изпълняващ длъжността кмет на Пловдив. Управителят на ОП „Многофункционална спортна зала Пловдив“ Евелина Апостолова връчи фланелката за най-добър катерач на Рожа Балаш, който взе и приза за активност, след като бе лидер по голяма част от трасето.

„Благодаря лично на кмета на Община Пловдив Здравко Димитров, който отново ни оказа неоценима помощ и въпреки че по здравословни причини не успя да присъства, направи много за успешното протичане на първия етап на тазгодишното издание на обиколката. Вече имам разговори с него да превърнем Пловдив в естествен център на колоезденето в България и съм сигурен, че това ще се отрази благоприятно и на града, и на колоездачите, защото условията, които Пловдив предлага, могат да се видят в много малко европейски страни“, заяви при награждаването на първенците в етапа президентът на федерацията Драгомир Кузов.

Днес Обиколката продължава с втория етап Пловдив-Троян, който стартира точно в 14:00 часа пред Международния панаир и включва първото сериозно изкачване на Беклемето, което е от първа категория на трудност. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?