Следвайте ни

История за гимнастика, чанта Chanel и абитуриентка

Президентът на българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева разказа смайваща история за една от родните гимнастички - Боряна Калейн.

Това се случи в навечерието на абитуриентския бал на Бубето, както наричат силно представящата се напоследък грация.

В събота тя отпразнува със своите съученици завършването на гимназиалния етап от своето обучение, а Раева сподели нейна снимка, на която тя е с червена рокля.

Ето и любопитната случка, която Илиана разказа:

"Ще и посветя една много симпатична история, в която е главната героиня.

На една от последните тренировки в зала “Арена Армеец” преди световната купа в София тази година гледах тренировката на индивидуалистките ни Катрин, Неви и Боряна. Боряна нямаше да участва на купата, но тренираше наравно с Неви и Кати.

Нещо не ми хареса какво виждам по терена, както обикновено, и с повишен тон казах: Хич не ме интересува дали си ловите уредите! Това със съчетанията без грешка вече изобщо не ме вълнува! Искам да направите не 3, а 5 пируета, не 2 шенета, а 4!! Искам оценка над 22,000!!! Много важно, че сте си хванали уреда, като ми правите по два пируета... Пет пари не давам за съчетанията ви без грешка!!! Вземете 22,000 най-накрая, изиграйте си съчетанията с всичко и ще ви дам каквото поискате!!!

Много емоционално и почти ядосано казах всичко това. 

Само за миг настана тягостно мълчание, защото Боряна Калейн се провикна към мен от края на килима и с дяволита усмивка ми каза: “Наистина ли всичко, което поискаме, ще ни дадете?!”.

Аз се обърнах към нея, смаяна от смелостта и, в този момент всички се разсмяхме, и треньори, и състезатели, и и казах: Да, всичко! Но все пак внимавай какво искаш!

След тези мои думи всички започнахме да се смеем още повече!

“Аз сега ще ви покажа какво искам, може ли?” Казах: Да, естествено!

Тя отиде до сака си и си взе телефона. Отвори го и ми показа една моя снимка. На нея бях с елегантен костюм на световното първенство в София и чанта Chanel. “Искам да ми подарите тази чанта!” Засмях се от сърце. Всички започнаха да се смеят.

"Бубе, знаеш какво да искаш​. Само вземи 22,000 на един уред и е твоя"​, казах и аз през смях. “Добре, госпожо, скоро!”, не спираше да се смее с пленителната си усмивка и огънчета в сапфирените си очи тя.

На европейското в Баку беше великолепна! На едно от съчетанията си за силната си игра получи 22,100!

Разбира се, в този хиперемоционален и важен момент за мен изобщо не се сещах за моето обещание. Тя чакаше оценката си на определеното в залата място за това с Бранимира Маркова, а аз и Марияна Памукова (личната и треньорка) я чакахме зад кулисите.

Марияна се приближи до мен и ми каза: “Сега съм сигурна какво ще ти каже, като излезе”. Беше много усмихната и щастлива и очите и светеха. Аз въпросително я погледнах в недоумение. Наистина изобщо не се сещах за обещанието си.

В този момент Брани и Боряна се появиха от състезателната зала. Аз отворих ръце да я прегърна за блестящата игра, а тя победоносно отдалече ми извика: “Госпожоооо... 22,100!!! Искам си чантата Шанел!!!”.

Всички избухнахме в смях. И масажистите, и Силвия Стойнева, и Неви. Аз се разсмях, прегърнах я и и казах: Всички чанти ще ти дам, само играй така винаги!"

През изминалата седмица Боряна Калейн грабна три бронзови медала в Баку на Европейското първенство.

Юлиян Ангелов

Ръководител екип "Спорт"

Юлиян Ангелов от юни 1992 година работи в спортния екип на вестник "Марица". Към момента и за Спорт в marica.bg.   Още

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?