История с един пирон в психиката на Мугуруса, 11 талпи и развален тостер

Нямам идея как се получава, но винаги когато ми свършат парите, нещо у нас се разваля. Тази сутрин включвам тостера и изненада - едната филийка е Адидас, другата прегоряла, та чак въглен. Досущ като положението в родния ни тенис - победа за Цветана Пиронкова и загуба за Григор Димитров.  

В седмицата на нашето недоволство всичко е както трябва. Стотици пукнати глави, също толкова арестувани, шефове в Ботев бягат от Борда, Пиронкова прави фурор на  US Open, а Гришо си е пак същият и се спъва два пъти за седмица на равно място. И за капак, въртим 1:1 с Република Ирландия (б.а. - забележете съставът на островитяните не беше двойно филтриран като уискито им). 

Наистина неповторима седмица. Неповторима, тъй като много рядко ще гледаме как наша тенисистка разбива психиката на бивша номер 1 при жените. Цветана Пиронкова е спечелила само един турнир от WTA Тур в кариерата си - в Сидни през 2014 година, побеждавайки на финала Анжелика Кербер. Но там тя става първата квалификантка в историята, която стига финал, а даже го и печели.

Та Цветана може да е "спомен от миналото" за Гарбине Мугуруса, но ще е и кошмарът в сънищата на испанката в следващите месеци, гарантирано. И при това не защото Гарбине не е губила мачове, а защото Цветана я унищожи психически. Пловдивчанката във всяко от отиграванията си правеше това, което би притеснило най-много съперничката и. Пиронкова я разби с уникалните 93 процента точки от първи сервис. 

Нашата гордост даже и надтича Мугуруса в мача (1158 метра срещу 1078). И за капак, четири-пет виртуозни изпълнения на "пловдивския удар" в тениса - форхенд слайс. Последното за наслада на естетите, които бичиха айляк пред телевизора!

За жалост после близо пет часа трябваше да преглъщам това, което върши Григор Димитров с кариерата си. Нашето момче успя само да си загуби мача срещу Мартон Фучович. Не че унгарецът го превъзхожда, но има психика. А при Гришо нещо куца и толкова години не се намери треньор, който да "човръкне" болтчето, за да стане всичко окей.

Е, как да е окей, като при нас българите всичко е различно. Не вярвате? Тогава отговорете си на въпроса защо при нашите протести има стотици пукнати глави и също токова арестувани и нито един разбит магазин например? В Щатите положението е коренно различно. Ако те бяха в нашата фаза на протести, щеше да има и  поне стотина разбити магазина. Като се замисля, това би решило и проблема с тостера ми. А и телевизорът нещо е за смяна, че и хладилникът.

Тази седмица доживях да гледам и 15-ия мач на националния ни отбор по футбол, в който Лъвовете излизат с подвити опашки, без победа. Тук беше въпрос на 2-3 минути. Но пък и хиксът е резонен изход на мача. На фона на нашата страхлива тактика точката си е успех. Лошото е, че сме доволни от хикс срещу Ирландия. Тя тази точка е благодарение на две гениални изригвания на Тодор Неделев. При първото Краев вкара, при второто Карагарен - не.

В седмицата на националното недоволство гледах един национален отбор по футбол, който се ръководи като клубен. Треньорът гледа да спаси кожата си. Че как иначе бихте си обяснили защо не вкара най-сетне Димитър Илиев, да пробва с двама креативни играчи. Той и Тодор Неделев биха направи страхотна симбиоза в атака, ако Георги Дерменджиев успее да го измисли. Иначе ще гледаме Спас Делев, който се препъва в сянката си от прожекторите на "Васил Левски". Няма смисъл да питам къде е и Мартин Минчев от Спарта, нали?

Футболът ни е заприличал на млечната ни промишленост. Мой приятел пътува редовно от Пловдив до Смолян и винаги ме е питал как имаме над 100 марки кисело мляко, а той не е видял нито една крава да пасе по поляните. Ами може с "бабина рецепта" от Магадан и сухо мляко от Шанхай. Във футбола това се случва с рецептата на Чичо Гошо и стерилни играчи като Страхил Попов, Пламен Гълъбов, че и капитан Михайлов на пейката.

А всичко започна от един тостер и победата на Цвети. Густо, майна!

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
us open

us open

04.09.2020 | 17:44

Затворете си човките и я хвалете наум. Има още да побеждава!!!

Отговори
1 3
Open

Open

04.09.2020 | 18:22

Това с човката, предполагам се отнася за вас. Весел уикенд... И внимавайте с кълването...

Отговори
2 0
us open

us open

04.09.2020 | 18:28

Много е трудно но се опитвам да съм господар на мълчанието вместо да се изцепя от кеф :)

Отговори
1 0

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?