Историческа титла за Локо на 4х100, Габи Петрова бяга 4-ти пост

Примата ни в тройния скок ще участва в Турку и на Диамантена лига в Монако

Историческа първа титла в щафетата 4 по 100 метра извоюваха лекоатлетките на Локомотив Пловдив от националния шампионат за мъже и жени, който се провежда на Националния стадион "Васил Левски" в София. 

Амбициозният квартет на черно-белите изпревари с 3 метра на финала щафетата на СК "Костенец" (с треньор Георги Димитров-Корема). На трето място е селекцията на КЛАСА.

Момичетата от Локомотив Пловдив финишираха с резултат 47.21 секунди. Любопитното е, че на четвърти пост бягаше примата в тройния ни скок Габриела Петрова. На първи пост бе шампионката  на старша възраст Мартина Писачева, на втори вчерашната победителка в дългия скок (5.80) Пламена Миткова (младша възраст) и на трети наборката и Яна Георгиева.

Междувременно стана ясно, че Габриела Петрова няма да стартира на троен скок. Причината е, че във вторник заминава за Турку и не иска да рискува преди натоварената си седмица. В петък Габи ще участва и в Диамантена лига.

Кристина Борукова (Тракия 96-Пловдви) си тръгна с най-много златни отличия от националния шампионат за мъже и жени в София.

Тя спечели титлите в три дисциплини – на 400 м (56.28 сек), на 400 м с пр. (58.91 сек) и на 4х400 м – 3:58.57 мин заедно със съотборничките си Габриела Георгиева, Цветелина Гемишева и Надка Начова.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?