64
Следвайте ни

Илияна Раева: Бенефисът на момичетата ще е на 16 декември

viber icon

Лаура има дискова херния на врата от доста време, но тя никога не й е създавала проблеми, но докторът е категоричен, че не трябва да играе, разясни президентът на БФХГ Илиана Раева.

България няма резерва на световното първенство, защото тя задължително трябва да играе в едно от съчетанията, такъв е правилника на Международната федерация, коментира Раева въпросът защо нямаме резервен състезател.

"Няма коя от олимпийските ни шампионки да извадим, за да играе някой друг. Ние до сега не сме имали и не сме предполагали, че можем да имаме такъв проблем с травмата на Лаура. На олимпийските игри не се допуска резерва след влизане в олимпийското село.

Ние там водехме резерви, и на индивидуалното и на ансамбъла, но до времето, в което бяхме на лагер, ако се случи нещо да влезе резерва. След влизане в олимпийското село не се позволява използването на резерва.

Съществува риск за всеки отбор, ако се случи контузия да не участва в състезанието", разказва Илиана Раева, като допълни, че олимпийските шампионки от Токио Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова, Ерика Зафирова и Лаура Траатс ще се сбогуват с родната публика след бенефиса им на 16 декември в "Арена Армеец".

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?