1553
Следвайте ни

Илиана разсипа спортния министър: Първа среща и фалстарт

viber icon

Какви врагове си спечели за броени дни спортният министър Радостин Василев. Двама, ама най-устатите. Първи го удари президентът на Славия Венци Стефанов, който препоръча на юриста да се върне на работа при Гриша Ганчев, тъй като по цял ден се занимава със стадион "Българска армия". 

Днес го захапа и Илиана Раева. Тя нападна Василев след днешната среща с различните спортни федерации.   Ето какво написа Илиана Раева на профила си във "Фейсбук":

 

"Първа официална среща с новия министър на спорта Радостин Василев

 
Фалстарт….

Атаката на новия министър на спорта се прехвърли от Наско към мен.

Днес имаше официална среща на федерациите с новия министър на спорта Радостин Василев. Внимателно слушах пресконференцията му с медиите, на които представи новата програма за финансиране на спорта за високи постижения. Разбира се, впечатли ме факта, че първо това се прави с медиите, а не с федерациите, но това не е фатално, само уточнява някои детайли и характеристики. 

Дойде ред и на федерациите. Даде се думата на присъстващите президенти. Генералните секретари, които са най-добре запознати, не бяха допуснати заради мерките за Ковид. Колеги се изказваха, даваха някои препоръки и задаваха въпроси. Вдигнах ръка и аз. Препоръчах за следващата програма да се използват и хора от федерациите, които реално правят спорт и са адекватни на еволюцията и непрекъснатите промени в спорта, които изискват промени и в методика, и във финансиране, и във всичко свързано с развитието на спорта. Впрочем, това предложи преди мен и колегата от батута Стоян Димитров. 

След това разкрих страховете си, че няма отговор и информация за финансирането на нашите проекти за Световна купа, която е в началото на април и Световното първенство, което е през септември, както и последната такса към ФИГ за организирането му, на която при забавяне текат лихви. Разкрих и опасенията си за наемите на тренировъчната зала “Арена Армеец”, която ползваме за тренировки, защото нямаме зала, в която да се побере целия национален отбор.  Тук е мястото да добавя, че българският национален отбор не разполага с тренировъчна база, която да поеме изцяло националните ни отбори.

Останах шокирана от отговора на новия министър, който започна с изречението, че е много изненадан и знаел, че Художествената гимнастика е съществувала в зоната на комфорта. Беше казано, че аз съм била единствената, която си е позволила да му звъни по телефона, но тези недомислени изречения бяха нищо сравнение с това, което ме очакваше, а именно, как моят съпруг Наско Сираков вчера бил написал писмо до него…

Тук вече не издържах абсурдното му изказване, станах и го репликирах, че се надявам никога повече да не намесва съпруга ми, не на място и на официални срещи на федерациите. Освен това казах да не внушава, че едва ли не БФХГ е била с някакви привилегии и, че явно не е запознат с резултатите и работата на Художествената гимнастика през последните години. 

Обидното отношение към БФХГ и семейството ми, което е посветило живота си на спорта и е постигнало успехи на световно ниво не само като спортисти, но и като ръководители на спорта, беше потресаващо. Казах, че намесвайки името на съпруга ми, в тази официална среща с федерациите я превръща в махленска седянка. Поисках да разясня нападките му: “ … че само аз съм си позволила да му звънна по телефона…”  ( и всичко това казано в отговор на моите въпроси за предстоящата година) като казах, че не съм звъннала на него, а на секретарката, на която разказах казуса с документите за разширяването на тренировъчната ни зала, които документи след три години най-накрая са готови и министърът на спорта е този, който трябва да ги внесе в министерски съвет. Най-учтиво помолих секретарката да му каже това, както и ако реши да ми звънне, за да го запозная с казуса. Не съм му звъняла по телефона, а звъннах на секретарката му! След разговора ми със секретарката, в по-късните часове той ми звънна и аз го запознах лично с документите. 

Седях и не вярвах на очите и ушите си, какво виждам и какво чувам… Кому са нужни това отношение и тази агресия?! И защо е така?? Така ли ще работим от първия ден?! 

Г-н Министър, БФХГ никога не се е ползвала с комфорт, за да работи! 

Нашата федерация е получавала онова, което и се е полагало за постигнатите резултати и за цялостната дейност и труд, които влага за развитието на този спорт. БФХГ не е създавала никакви проблеми на който и да било министър, по какъвто и да е повод и за това сме получавали уважително отношение от всички министри на спорта досега. 

Не знаех, че дори на секретарката Ви при огромна нужда е проблем да се звъни! Напълно нормално и в реда на нещата е да търсиш връзка с ресорния си министър при проблем. 

Най-малко съм си представяла, че ще размахвате името на съпруга ми Наско на такава официална среща на федерациите, в присъствието на всички президенти. 

Това е възмутително! Спортът има нужда от министър, който да уважава усилията и постиженията на българските спортисти и спортни федерации. 

Като адвокат, който жонглира перфектно с думите и подредбата на изречението, би трябвало да бъдете по-умерен и да знаете, че българският спортист, особено онзи, който е донесъл много победи и поводи за гордост и слава е СМЕЛ и не се страхува от войни, та бил той и на прага на 60- тата си годишнина.

Апелирам за повече респект към БФХГ, която тази година ще чества 70- годишнина на своето велико съществуване.

Вярвам в бъдещо ползотворно сътрудничество!

Все още с уважение към институцията спортен министър

Илиана Раева"

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

Jon

Jon

14.01.2022 | 12:31

Тея боклуци новите управляващи ще ни накарат да ги изчегъртваме рано рано.

Отговори
0 0
ДОК

ДОК

14.01.2022 | 05:26

Прекрасни спомени като състезателка и ужасен манталитет, на " простакеса".

Отговори
5 4
Удрии

Удрии

14.01.2022 | 05:21

Айде дъртата курвентия вън

Отговори
7 4
Чичи

Чичи

13.01.2022 | 23:18

Някой помни ли колко спортни министри сме имали и този е поредния анонимник . Но всички знаем Златните момичета прославили България . Поредния смешник , нямаш нищо общо със спорта .

Отговори
5 11
И като

И като

13.01.2022 | 20:29

Как го е разсипала, бе црвли. Това, че и каза спираме крана и никакво толериране на никой и скрофито си помисли, че е Господ и всички са и длъжници. Ми да го ду и да минава на обща храна, ако не и харесва врата е отворена.

Отговори
21 6

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще депортират ли Джокович?