Следвайте ни

ХК Хасково стартира в “Б” група

В неделя в зала “Спартак” ще се състои първия турнир на жените срещу Панагюрище и Топлика (Минерални бани)

viber icon

Веселин ТОНЕВ,Марица

На вратата ни чука новото издание на хандбалната “Б” група, в която от новия сезон дебют ще направят жените на ХК Хасково. В неделя, местният клуб ще бъде домакин на първия турнир от спортния календар на БФ Хандбал. Освен Хасково в надпреварата ще вземат участие и отборите на Панагюрище и Топлика (Минерални бани).
Под въпрос за участие при хасковлийки са националката Християна Петрова, която се контузи на турнето в Гърция и опитната Мила Хубенова, която има изпити в Пловдивския университет.
Иначе треньорката Ирина Миладинова ще заложи отново на младите и опитни състезателки в протокола на турнира. Според наредбата те не могат да бъдат повече от 16.
“Панагюрище си запазиха състава от “А” група и са много сериозен отбор. Топлика също не са за подценяване. Затова нашите момичета трябва много мотивирано да излезнат и покажат какво могат, както го направиха на двете контроли в Александруполис. Нашата цел с треньорката Миладинова е да подготвим и обиграваме състав, който да има бъдеще. Не случайно в него са поканени само 4-5 по-опитни играчки, като Ралица Петрова, Мила Хубенова, Ралица Узунова, Мария Димитрова и Меги Кънева”. Това коментира за “Хасковска Марица”, президентът на ХК Хасково Марияна Стаматова.
От понеделник зала “Спартак” отново ще ври и кипи от женски хандбал. В 10 часа ще започне зоналния турнир за момичета до 14 години. В надпреварата ще участват отборите на Поморие, Панагюрище, Бургас, Свиленград и домакина Хасково, съобщиха още от клуба.
Както вече писахме, през миналия уикенд, хасковският отбор за жени изигра два приятелски мача в Александреполис – част от подготовката на отбора за старта на “Б” група. Хасковлийки се представиха много добре, имайки предвид, че в групата попаднаха почти всички млади състезателки на клуба от 15 до 17 години. Отборът постигна една победа и допусна една загуба от видимо по-опитните си съпернички от Гърция./Марица

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?