Следвайте ни

Хасковският клуб по ориентиране "Компас 1994" с куп отличия

 Държавно първенство по ски-ориентиране се проеде в  курорта Юндола  близо до спортната база Белмекен.Участваха повече от 250 състезатели от 20 клуба от страната във възрастови граници от 12 години до над 80 години.

 За първи път от много години хасковският клуб "Компас 1994" участва и с деца, които със своето класиране бяха приятната изненада на първенството.

От голямо значение бе провеждането на два подготвителни лагера в Родопите през тази зима. Общо в надпреварата премериха сили 11 хасковски скиори, които бяха и в четирите дисциплини на първенството - спринт, средна, дълга дистанция и щафети и се представиха успешно.

Децата заслужиха заслужиха четири медала - три за Ванеса Бачварова, един за Александра Тенева и пето и шесто място за Димчо Фарталев и Виктор Цеков и осмо място за Христина Дюлгерова. Те бяха обявени от организаторите за изненадата на първия ден.

Ванеса със своето отлично представяне и в трите индивидуални старта заслужи и получи един чифт нови ски за бягане като най-добре представила се състезателка от групата на 12-годишните момичета. Мъжете ни Петър Стратие, Тодор Стратиев - младши и Николай Стилев, които участваха в елитната група освен прекрасното пето място в щафетите се класираха в десятките на индивидуалните състезания.

Ветераните ни Николай Попов, Николай Стилев и Добри Топалов също заслужиха награди от индивидуалните стартове за класиране на призови места.

Коментари

За да публикувате коментари трябва да имате профил в сайта

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?