Следвайте ни

Хасково загрява за “Б” група с две контроли в Гърция

Възпитаничките на Ирина Миладинова играят през уикенда в Александруполис

viber icon

Веселин ТОНЕВ,Марица

Две приятелски срещи в Гърция ще изиграят хандбалистките на Хасково през този уикенд. Контролите ще бъдат със състава на елитния Александруполис – клубът, с който хасковското ръководство има вразки от доста години. Домакините поемат настаняването на нашите момичета в крайморския град. Първата среща ще се състои в събота от 14 часа, а втората ще бъде на следващия ден от 11 часа.
“За Гърция ще пътуват всички картотекирани състезателки. Край опитните Мила Хубенова, Меги Кънева, Пламена Георгиева, Ралица Узунова и Ралица Димитрова ще играят рамо до рамо с останалите ни момичета. Контролите направихме сега, защото на 30 октомври ни предстои първия турнир за “Б” група, който ще се състои в зала “Спартак”. Там ще участват отборите на Панагюрище и Топлика (Минерални бани). По този начин даваме възможност на Мария Димитрова хем да участва в подготовката на отбора, хем да има време свързано с ангажиментите й покрай конкурса Мис България, който ще бъде идния месец”. Това коментира за haskovo.marica.bg, президентът на ХК Хасково Марияна Стаматова.
С тима за Александруполис ще пътуват и бъдещите надежди на женския хандбал на Хасково, Мариела Панайотова, Василена Шомова и Християна Петрова. Националките ни се стягат за предстоящата Балканиада и за Европейското първенство в Македония, където българските са в група ”Б” на турнира в Скопие.
Както вече писахме, през новия сезон състава на Хасково се отказа от участие в “А” РХГ поради финансови причини. Очаква се обаче ръководството да се наблегне на изграждането на талантите в школата в различните групи. От клуба очакват още добро представяне на девойките младша и старша възраст на предстоящите финали и в турнира за Купа България. Хасково ще бъде домакин на четири национални турнира./Марица

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?