Хасково отново със сребро за купата. Маринела голмайстор

Хандбалния Хасково отново се окичи със сребро за купата на страната. Момичетата на Ирина Миладинова разгромиха с 34:24 Етър Велико Търново в решаващата среща за второто място в турнира за Купата на България. Възстановената от контузия на коляното националка Маринела Панайотова стана безапелационно голмайстор на турнира с 49 гола.

В идеалния отбор на турнира влезнаха още две нейни съотборнички - националката Християна Иванова и Катерина Димитрова. Панайотова бе и най-резултатна срещу виолетовите, като наниза 14 гола, а след нея в срещата остана Иванова с 9 попадения и над 10 асистенции. Припомняме, че поради контузия и операция на кръстни връзки на коляното в тима на Хасково не можа да играе младата надежда на местния хандбал - Василена Шомова, която е национална състезателка и при девойките до 16 г. и при 19 годишните.

Купата за поредна година спечелиха момичетата от Бъки Габрово. Тимът, в който са събрани повечето от националните състезателки беше с класа над останалите и без проблеми победи другите четири тима в надпреварата.

Трети остана отборът на Панагюрище . Четвърти Етър, а пети Сливница.

 

Хасковлийки постигнаха в турнира три победи и само една загуба. Те пречупиха в първата си среща коравия тим на Панагюрище с 27:24 в събота подкрепяни от мощна агитка с тромби и тъпан в зала „Спартак”. На полувремето домакините водеха с 13:12. Във втората за деня среща Хасково отстъпи на фаворита „Бъки“ (Габрово) с 19:49. Но треньорът на отбора Ирина Миладинова, отрано усети, че загубата от шампионките е неизбежна и реши да съхрани силите на титулярния си състав за неделя. Именно в неделя Хасково надделя със седем гола над тима на Ники спорт Сливница, а в срещата с другия фаворит за купата тим на Етър Велико Търново ще реши спора за сребърните медали, категорично надиграха "болярките" с 34:24.

И през двата дни на турнира зала „Спартак” бе пълна и по шевовете, а всички гости бяха много доволни от гостоприемството и добрите условия за класен хандбал, които тя предоставя.

Президентът на ХК Хасково, каза, че не е случаен фактът, че от федерацията им гласуват доверие за втора поредна година да домакинстват турнира за Купата на България при 19 годишните девойки.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?