Хасково има нов спортен герой

Общината награди Михаел Ангелов със специална награда, плакет, грамота, подарък и 600 лева в категорията “Силна воля”

Хасково има нов спортен герой. Той се казва Михаел Ангелов – четвъртокласник в ОУ “Иван Рилски” и футболист на СК “Слънце” с треньори Иво Конгалов и Николай Николов. Вчера талантът, който впечатли цяла България след получаването на приза за проява на „Висок спортен дух” по време на церемонията „Спортен Икар” на Фондация „Български спорт” бе награден и от община Хасково. Това стана по време на тържествената церемонията за избирането на Спортист №1 на града за 2018-а година. Общината отрупа Михаел Ангелов със специална награда, плакет, подаръци, грамота и 600 лева в категорията “Силна воля”. С детето на тържеството присъстваше и неговата майка Десислава Витанска, както и сестра му.

Както вече писахме, в сряда 10-годишното момче от Хасково изправи на крака легенди на българския спорт на церемонията на Фондация „Български спорт”. Михаел Ангелов получи приза сред куп родни звезди в Националната художествена галерия “Двореца”. Той беше награден за проява на изключителен дух и воля, като заслужи бурните аплодисменти на олимпийски и световни шампиони.
„Почувствах се щастлив. Успокоих се, защото в началото бях притеснен. Просто беше много готино на сцената”, откровен бе малчуганът.
Михаел страда от вродено заболяване - артрогрипоза, което ограничава движението на ставите и може да доведе до парализа в бъдеще. Въпреки тежката диагноза и претърпените 10 операции, той тренира футбол в спортен клуб "Слънце" в Хасково и е пример за своите връстници.
„Явно защото много спортувам. Не се отказвам! И другите не трябва да се отказват, а да следват мечтите си”. А Михаел мечтае да стане добър... поне колкото любимия му Кристиано Роналдо и звездите от състава на Ювентус
„Моята мечта е да ми се оправят краката, понеже имам проблем с тях. И да стана много добър футболист”.
Тази година момчето чупи два пъти ръката си и временно спира с футбола по лекарско предписание, но вярва, че ще се завърне на терена.
„Бих си пожелал и ще ми бъде хубаво, ако пак ме поканите тук, в София. Пак да съм при вас и да ви видя”.

“Благодарна съм на всички вас за номинацията на моето слънчице. Явно и при нас се случват хубави неща не само по Коледа. Няма как да не отбележа, че това се дължи на неговите треньори Иво Конгалов и Николай Николов, които още от детската градина се занимават с Мишето и сега продължават да му гласуват доверие и като ученик”, заяви майката на Михаел – Десислава Витанска.

”Изказвам възхищението си от реакцията на служителите на БФС в Хасково Ели Гьобеклиева, Васко Петев и на вас от “Хасковска Марица”, които му дадохте препоръката. Емоцията е голяма, а това е едно голямо признание за моя син. С примера си Михаел иска да насърчи и здравите деца - да са активни като него и да обичат спорта”, допълни още Витанска.
 Припомняме, че в края на миналата година друг наш съгражданин Григор Димитров стана носител на “Спортен Икар” за постижение на Фондация “Български спорт”. Най-добрият български тенисист е отличен за триумфа във финалния турнир на АТП в Лондон и рекордното трето място в световната ранглиста, както и за титлите през годината в Бризбейн, София и Синсинати.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?