Хамилтън завърши Гран При на Великобритания на три гуми

Голямата звезда на Мерцедес Люис Хамилтън изглеждаше отегчен да води колоната от старта до последната обиколка в днешната Гран При на Великобритания на легендарната писта „Силвърстоун“. В последния тур обаче шесткратният световен шампион от нищото изведнъж виждаше как изпуска спечеленото състезание на родна земя.

Люис спука предна лява гума, която бе най-натоварвана за всички, след като обиколка по-рано същото се случи и със съотборника му Валтери Ботас. Хамилтън по феноменален начин успя да докара болида си до финала на три гуми и не позволи на Макс Верстапен от Ред Бул да му отнеме победата. Така британецът спечели седмата победа на домашната писта „Силвърстоун“.

Три обиколки преди финала Кими Райконен попадна в странна ситуация след счупване на предното крило на болида на Алфа Ромео. Финландецът все пак стигна до финала, но остана последен.

В 48-ата обиколка пилотът на Макларън Карлос Сайнц спука предна лява гума. Испанецът трябваше да влезе в бокса и така на финала финишира на 13-а позиция. 50-ата обиколка се превърна в пълен кошмар за Валтери Ботас.

Пилотът на Мерцедес спука предна лява гума и веднага влезе в бокса за смяна. Финландецът се върна на трасето едва 11-и зад Себастиан Фетел. Германският пилот на Ферари бе много по-бавен, но някак си не позволи на Валтери да му отнеме десетата позиция и последната точка в днешната надпревара./sportal.bg

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
fancars

fancars

10.08.2020 | 16:25

Дано нещата да се нормализират по света и да гледаме едно чудесно състезание, mercedes carsmind ще покажи добри резултати и в бъдеще,чакаме с нетърпение

Отговори
0 0

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?