Хамилтън изравни Шуми - седем титли от F1

Люис Хамилтън (Мерцедес) стана световен шампион във Формула 1 за седми път, след като спечели Гран при на Турция на пистата "Интерсити Истанбул Парк". Британецът изравни рекорда на великия Михаел Шумахер. 

Успехът в Истанбул е 94-ти в кариерата на Хамилтън. 

"Изгубен съм в момента. Не знам какво точно да кажа. Трябва да започна с едно голямо благодаря към всички, които са тук, към всички, които са в базите. Не бих бил тук, ако отборът не е с мен. Искам да кажа едно голямо благодаря на отбора на Люис Хамилтън и на моето семейство", коментира Хамилтън.

"Мечтаехме си за това, когато бях млад и гледахме състезанията. Това, което постигам е отвъд най-големите ми мечти! На децата не трябва да се казва, че не трябва да преследват мечтите си. Могат да постигнат дори това, за което не са мечтали."

"Бяхме много разочаровани от резултата ни в квалификацията. Никой не обвинява никого. Понасяме трудните моменти в търсене на все по-добра комуникация между нас. Днес имахме трудности в началото на състезанието. Когато се отдалечих от Себастиан Фетел имах много проблеми. След това видях колко много напред е Албън. Продължих да давам най-доброто, на което съм способен и да вярвам в моите способности. Когато Себ се отдалечаваше пред мен, не знаех какво се случва. Имах проблеми със спирачките. След това пистата започна да изсъхва и аз започнах да се подобрявам. След това Себ влезе в бокса и аз знаех, че това не е моят избор", продължи новият световен шампион във Формула 1.

"Загубих световната титла в Китай през 2007 година. Урок, който научих тогава. Знаех, че мога да изгубя контрола върху колата по пътя към бокса", каза още Люис Хамилтън.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?