Григор след загубата: Мога много по-добре

Най-добрият български тенисист Григор Димитров анализира загубата си от Данийл Медведев в три сета на полуфиналите на US Open. Гришо направи доста критики към играта си, след като отстъпи с 6:7 (5), 4:6, 3:6.

“Като цяло беше добър мач. Мисля, че не ми достигна спечелването на няколко точки в определени моменти. Да, 3:0 сета, но според мен резултатът не е точното отражение на срещата. Беше мач на високо ниво. Медведев игра много добре, бори се здраво. В много ключови точки се справи отлично. Аз лично имах две много силни седмици на US Open и за първи път стигнах до полуфинала. Това със сигурност ще ми вдъхне много позитивна енергия“, обяви Димитров.

„Не се представих добре в ключовите момент, особено при сетпоинта в първия сет, а знаех какво до очаквам от съперника. Във втората част отново направих грешки. Не успя да спечеля три точки при мой сервис. Данийл използваше корта много добре, но аз съм критичен към себе си. Сигурен съм, че можех да се представя много по-добре в определени ситуации. В този момент обаче не искам да задълбавам“, допълни българският тенисист.

До момента нито един тенисист, роден през 90-те години, не е печелил турнир от Големия шлем в ерата на Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович. Гришо обаче вярва, че Данийл Медведев е способен да сложи край на тази серия.

„Всичко е възможно. Имаш шанс да играеш на финала и си длъжен да се раздадеш докрай на корта. Ако Медведев продължава по същия начин, играе в същия стил, със сигурност ще спечели турнир от Големия шлем“, призна Григор Димитров.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?