Григор отпадна още в първия мач на Уимбълдън

Григор Димитров  приключи участието си на Уимбълдън още след първия си мач. Българинът положи доста усилия, но отстъпи на Станислас Вавринка с 6:1, 6:7(3), 6:7 (5), 4:6.

Първият сет мина при тотална доминация на Григор Димитров и продължи само 26 минути. Българинът започна вихрено и набързо поведе с 5:0. Чак тогава Вавринка стигна до първия си гейм в мача, при това на нула. В следващото си подаване, обаче Гришо бе безкомпромисен и затвори сета при 6:1.

Вторият сет започна с лесно спечелини геймове от сервиращите до 3:2 за Вавринка. Тогава швейцарецът стигна до три точки за пробив. Григор спаси първата, но при втората прати топката в мрежата и Вавринка поведе с 4:2. Най-добрият ни тенисист затрудни сериозно съперника си в следващото му подаване и след три равенства стигна до точка да върне пробива. Той се възползва веднага с излизане на мрежата и къса топка, за да стигне до 3:4. Българинът взе следващото си подаване и изравни при 4:4. След размяна на геймове, Вавринка поведе с 6:5 и Григор Димитров трябваше да сервира за оставане в сета. Той обаче изостана с 15:40 и швейцарецът стигна до 2 сетбола. Родният топтенисист се справи по чудесен начин, стигайки го равенство, а след нови две точки вкара втория сет в тайбрек. В него Гришо направи минипробив, но след двойна грешка се стигна до 1:1, а след това Вавринка и поведе с 2:1. Българинът веднага върна минипробива за 2:2, преди швейцарецът да поведе с топовен сервис. Вавринка стигна до 3 сетбола при 6:3 и се възползва още от първия, за да може след 7:6 да изравни сетовете – 1:1.

Григор взе откриващото си подаване за третия сети, след ковто стигна до три точки за пробив. Вавринка спаси първите две, но Димитров се възползва от третата и поведе с 2:0. При сервиса си за 3:0, обаче българинът допусна изоставане с 15:40. Той се справи с опасността и след 4 поредни точки все пак поведе с 3:0. С доста трудности, Вавринка взе своето подаване за 3:1, но веднага след това българинът бе безапелационен за 4:1. Димитров можеше да реши всичко в следващия гейм, но пропусна 2 брейкпоинта, преди Вавринка да намали изоставането си до 2:4. Григор бързо стигна до 5:2, но с гейм на нула резутлатът стана 5:3. При сервирането си за сета, Димитров изостана с 15:40 и прати топката в аут за 5:4. Вавринка не срещна проблеми при подаването си – 5:5. Българинът поведе с гейм на нула, а след това стигна до два сетбола, но не се възползва от тях и отново се стигна до тайбрек. В него Димитров на два пъти повеждаше с минипробив, но не успяваше да затвърди и швейцарецът стигна до два сетбола при 6:4. Димитров спаси първия, но с минаващ удар Вавринка затвори тайбрека със 7:5 и поведе с 2:1 сета.

След размяна на по гейм в началото на четвъртия сет, Григор Димитров стигна до две точки за пробив, от които обаче не успя да се възползва. При 2:2 българинът отново имаше възможност за пробив и отново не успя. Съперниците взимаха своите подавания до 5:4 за Вавринка, след което Григор трябваше да сервира за оставане в мача и турнира. Той обаче изостана с 15:40, което означаваше 2 мачбола за Вавринка.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?