Григор Димитров: Алкохол?Никога не съм пробвал

Хасковският тенисист Григор Димитров откровеничи пред британския вестник The Guardian по време на турнира Уимбълдън, от който отпадна рано-рано.


СЪН
Спя много добре, особено по време на турнир. Обичайно си давам осем часа на вечер, дори преди голям мач. Мога да заспя навсякъде. Всичко, от което се нуждая, са спуснати завеси и възглавницата, с която пътувам от няколко години насам. Имам и един ритуал, който не пропускам да изпълня – записвам три неща, които съм свършил през деня и за които съм благодарен.

ХРАНА

Работя с диетолог от около четири години, тя бе невероятно спокойна.  Очаквах да е много строга и да ме кара да ям по 20 грама от това, пет ядки от този вид… Вместо това тя просто зададе модел на хранене и го променяме на всеки няколко месеца въз основа на кръвен тест. Ако ми липсва желязо, ще започна да ям броколи например, но няма някакъв строг контрол. Докато не прекалявам, няма проблеми да ям бургери и сладолед от време на време. Алкохол? Никога не съм пробвал.

РАБОТА

Преди турнир прекарвам поне по шест часа в тренировки – загрявайки, на корта, във фитнеса или разгрявайки. Тренирам по почти роботизиран начин, но когато турнир като Уимбълдън се приближи в календара, интензитета се покачва и се фокусирам повече върху техниката си. Винаги съм бил перфекционист, но трябваше и да се науча, че нищо не е перфектно. Нямам проблеми с напрежението. Харесва ми. Рано в кариерата си бях наричан Baby Fed, но хората вече видяха и истинското ми лице.

 СЕМЕЙСТВО  

Баща ми ме научи как да играя тенис, дължа това на него. Но колкото по-добър ставаш, колкото по-високо се катериш в ранглистата, толкова по-самотен ставаш. Трябваше да жертвам много лични взаимоотношения, но това е изборът, който направих. Имаше моменти, в които казвах на хора: „Ако искаш да останеш покрай мен, трябва да ме приемеш такъв, какъвто съм.“

 ЗАБАВЛЕНИЯ  

Ужасен съм в почивките и ваканциите. За мен почивка е ден във фитнеса. Просто не мога да лежа на плажа и да чета книга. Ако имах повече свободно време, щях да ходя на състезателни писти или лагер за мотоциклетисти. Свободното ми време е толкова малко, че винаги искам да правя неща, които не съм пробвал. Може би това ще се промени, когато тенис кариерата ми приключи. Може би ще полудея за година и след това най-после ще се кротна.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?