Следвайте ни

Грациите спечелиха 6 златни медала за България на Световната купа

viber icon

По три златни медала от Световната купа по художествена гимнастика в София спечелиха ансамбълът ни и Боряна Калейн. Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Симона Дянкова, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова станаха първи в многобоя, на пет топки и на три обръча и бухалки.

Композицията им с 5 топки беше изиграна стабилно. След съчетанието обаче се стигна до куриозна ситуация, която забави самата надпревара. Тогава родните грации получиха изключително ниска оценка от 28.200, но след това се оказа, че тя се дължи на технически проблем. След известно чакане оценката беше поправена, а момичетата на Весела Димитрова получиха 31.600 за трудност и 8.200 за изпълнение. 

В индивидуалната надпревара Боряна Калейн спечели три златни медала - на обръч, бухалки и лента, а на топка остана трета. Катрин Тасева взе бронз на бухалки. Калейн, която остана на косъм от титлата в многобоя, бе оценена с 26,150 точки за композицията си на обръч.   

Във финала на топка Калейн извоюва бронзовия медал с оценка от 25,500. Победителка стана Линой Ашрам с 26,500. Катрин Тасева остана на крачка от почетната стълбичка, завършвайки четвърта с оценка от 24,400 точки.

Във финала на бухалки Боряна Калейн получи най-високата оценка от 26,100 точки, дори с грешка, което показва сложността на съчетанието

Дончо Донев

Дончо Донев

Журналист - екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?