61
Следвайте ни

Голямо признание за златните момичета и Стойка

viber icon

Поредно голямо признание получи българската художествена гимнастика. Шест от златните ни олимпийски медалистки от Токио с част от техните треньори и ръководители бяха удостоени в Деня на народните будители званието „Почетен гражданин на София“. Това са състезателките от ансамбълa Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Лаура Траатс, Ерика Зафирова и Мадлен Радуканова, техните треньорки Весела Димитрова и Михаела Маевска, президентът на БФХГ Илиана Раева, боксьорката Стойка Кръстева и личният й треньор Борислав Георгиев.

"София - любимият ми град! Благодаря!", написа щастливата Илиана Раева. Тя и гимнастичките изпаднаха в екстаз и благодариха за оказаната голяма чест. 

Заедно с тях за почетни граждани на София бяха обявени редица други заслужили деятели в различни области от живота сред които певицата Камелия Тодорова, актьорите Мариус Донкин, Димитър Маринов и Васил Банов, проф. Милена Моллова, д-р Ваня Кастрева, началник на Регионално управление на образованието София-град, композиторът Хайгашод Агасян, проф. Анри Кулев – режисьор, художник, сценарист, преподавател, проф. д-р Никола Владов, музикантът Максим Ешкенази, проф. Борис Чендов и др.

Отличията бяха връчени лично от кмета на града Йорданка Фандъкова и от председателя на Столичния общински съвет Георги Георгиев. Семплата церемония се състоя в Градската художествена галерия при стриктно спазване на здравните мерки.

Същевременно Анатоли Илиев - един от основните двигатели в инициатива „София – европейска столица на спорта“ и председател на Българската спортна асоциация за деца и младежи в риск, бе удостоен с „Почетна значка на София“. Званията се връчват на български и чуждестранни граждани с особени заслуги при изпълнението на своя граждански или служебен дълг; на дейци на науката, културата, образованието, здравеопазването и спорта с принос в развитието на града и съхраняването на историческата му памет; на граждани, проявили висока гражданска доблест и отстояващи обществено значими интереси и др.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

БРАВО

БРАВО

03.11.2021 | 09:39

ЗА МОМИЧЕТА ХВАЛА ! БЪДЕТЕ ЗДРАВИ ОБИЧАМЕ ВИ ГОРДИ СМЕ С ВАС!!! ЗА ПЕХЛИВАНКАТА СТОЙКА ....ДА Е ЗДРАВА ... И ДА СЕ ГОРДЕЕ С ТЪ.ПИЯ СИ ПАТРОН...

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?