Марица връчи стипендия за "най-проспериращ млад спортен талант"

Годишна стипендия за "най-проспериращ млад спортен талант" получиха трима спортисти. Годишният финансов еквивалент на всяка от стипендиите е в размер на 4000 лева за всеки спортист. Те са осигурени от Издателска къща "Марица", "Галакси Инвестмънт Груп" и "Агрион". 

"Агрион" осигурява стипендията за  

Йосиф МИЛАДИНОВ - плуване, ПК Младост. 3-то място на 50 метра бътерфлай и 4-то на 100 метра бътерфлай на Световно първенство по плуване за юноши в  Будапеща, Унгария. 2-ро място на 100 метра бътерфлай на Европейско първенство за юноши в Казан, Русия. Първият българин с плуване на 100 метра бътерфлай под 52 сек. - 51,91 сек. Има покрит А норматив за Олимпийските игри в Токио. Треньор: Стефан Георгиев.

"Галакси Инвестмънт Груп" осигурява стипендията за 

Александра НАЧЕВА - лека атлетика, СКЛА Ботев. 2-ро място на Европейско първенство за юноши и девойки  в Борас, Швеция. 2-ро място на Балканиадата в Правец за жени. 1-во място на шампионата на Румъния за девойки до 20 години. Треньор: Стойко Цонов.

Издателска къща "Марица" осигурява стипендията за

Валерия ВАТОВА - художествена гимнастика, СКХГ Тракия. 4-то място на лента  и 8-о в отборното на Световно първенство за девойки в Москва, Русия. 1-во място на контролно на индивидуално жени за попълване на националния отбор. Треньор: Ирина Чернева. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?