Следвайте ни

Гимнастичките ни в топ 3 на всички уреди на Европейското в Баку

С голям успех за българските представителки Боряна Калейн, Катрин Тасева и Невяна Владинова приключиха квалификациите на отделните уреди на 35-ото европейско първенство по художествена гимнастика, което се провежда в Баку. Трите българки изиграха много силни съчетания и намериха място в тройката на всяка една от четирите индивидуални дисциплини.

На лента двете Тасева и Калейн с лекота намериха място във финала. Тасева получи трета оценка от 19,950, докато Келейн е шеста с 18,750. Начело са рускините Александра Солдатова с 20,325 и Дина Аверина с 20,200.

На бухалки Тасева получи отново трета оценка от 22,125, която я изпрати на финала. За него обаче не успя да се класира Владинова, която получи 19,650 и остана на 14-о място. Така Владинова ще се концентрира само върху финала на обръч, за който се класира още в петък. Компания сред най-добрите осем ще и прави и Боряна Калейн.

Най-голям успех българките постигнаха на топка, където Калейн получи втора оценка от 22,100, докато Тасева е трета с 21,600. Лидер е рускинята Арина Аверина с 22,750. Силното представяне на българските представителки им отрежда до момента второ място след Русия в неофициалното отборно класиране при жените. Финалите на отделните уреди са в неделя.

Юлиян Ангелов

Ръководител екип "Спорт"

Юлиян Ангелов от юни 1992 година работи в спортния екип на вестник "Марица". Към момента и за Спорт в marica.bg.   Още

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?