Германия не е топ фаворит на букмейкърите, но излиза за победа на Мондиал 2018

С наближаването на старта на Световното първенство по футбол през лятото на 2018 година се покачва и интереса около шампионата. Ежедневно феновете на футбола стават свидетели на различни прогнози относно финалния победител. И въпреки всичко победителят изглежда доста труден за предсказване сред конкуренцията, която съществува. Един от големите претенденти за Световната купа и в предстоящия шампионат е Германия. Актуалният носител на трофея излиза, за да го защити, а шансовете на “бундестима” не са никак малки. Дали обаче немците ще станат третия тим, който успява да защити трофея си от Мондиал, предстои да разберем.

Немците изглеждат способни

По време на квалификациите за класиране на Световното първенство Германия се представи на доста високо ниво и спечели без проблеми своята група. Немците записаха 10 от 10 победи, с което отново заявиха сериозни амбиции за финалите. На последния Мондиал, който се проведе преди 4 години в Бразилия, германският национален тим спечели четвъртата си Световна титла. Сега амбициите на “бундестима” са да повтори своя успех. До този момент само две страни са печелили два последователни пъти трофея - Италия и Бразилия. Германия ще играе точно с цел да се превърне в третия тим, печелил Световната купа два поредни пъти.

В групата на турнира Германия е заедно с отборите на Мексико, Швеция и Южна Корея. Истината е, че тази група не е никак лека, особено като отчетем присъствието на Мексико и Швеция в нея. Това обаче може да окаже положителен ефект върху немците, защото те ще получат мачове на високи обороти още в груповата фаза. Колкото и тежки да изглеждат те, онлайн букмейкърите определят Германия като безпрецедентен фаворит за спечелване на група F. Още интересни прогнози за Мондиала, свързани с Германия и останалите тимове, може да четете в сайта на Betenemy, който е специализиран в букмейкърските и футболни анализи.

Поглеждайки към избраниците на Йоахим Льов, с които той ще се бори по терените в Русия, то си личи, че специалистът запазва главната част от ядрото на тима отпреди 4 години. Сред изненадите бе оставянето на Марио Гьотце извън групата, а причината се крие във факта, че именно Гьотце донесе победното попадение за Германия на финала срещу Аржентина на Мондиал 2014. Нисичкият нападател обаче не направи силен сезон и някак резонно остана аут от състава. Ще бъде интересна и ситуацията около Мануел Нойер, който пропусна почти целия сезон за Байерн Мюнхен, след като лекуваше травма. Нойер разполага с определено време за подготовка, но е под въпрос дали то ще бъде достатъчно, за да може стражът да е в перфектна форма. С опитни играчи, като Хумелс, Боатенг, Кедира, Кроос, Йозил и Мюлер, германският национален отбор с право е сред големите фаворити за трофея. А като прибавим към тях и младите звезди на тима, в лицето на Кимих, Горецка, Сане и Вернер, немците определено имат покритие на амбициите си за нова Световна титла.

Германия не е топ фаворит

Колкото и положителни факти да бъдат изтъкнати за “бундестима”, то той не е топ фаворит за спечелване на Мондиал 2018. Повечето онлайн букмейкъри, сред които и Winbet, поставят Германия след Бразилия. Разбира се, разликата не е голяма, но въпреки това “селесао” е сочен като най-голям фаворит. Една от главните причини затова може би се крие в резултата от приятелския мач между двата тима в края на Март. Тогава Бразилия спечели с 0-1 срещу Германия и някак заслужено е фаворит за Мондиала. И все пак, в настоящата конкуренция, всичко може да се случи по време на шампионата. Никой няма право на грешка, ако иска да се поздрави с трофея.

В медийното пространство се появиха и доста интересни статистически формули, които предсказват бъдещия шампион. Според повечето от тях шансовете на един измежду Германия и Бразилия да стане Световен шампион по футбол са най-големи. Едни от последните математически изчисления пък показаха, че именно тези два тима ще се срещнат на финала в Москва, а Бразилия е с минимални шансове напред за победата. Разбира се, “селесао” има да си връща на Германия за загубата със 7-1 на домашния полуфинал преди 4 лета, но пък немският тим едва ли ще почувства притеснение.

Маркети и оферти за Мондиала

Освен че любителите на залаганията могат да отправят своите предположения в сайтовете на онлайн операторите, то те разполагат и с още доста предимства. Приближени до българската компания Winbet разказват, че операторът подготвя специални оферти за Световното първенство. По-запознатите може би са наясно, че компанията вече пусна своите коефициенти за залози на крайния победител в турнира, както и други интересни опции, сред които голмайстор в надпреварата, победители в групите и други. Winbet ще посрещне всеки свой нов клиент с бонус до 200 лева, който зависи от направения първи депозит. Потребителите ще могат да се възползват от промоции при презареждане на сметка, но същевременно и специалните Winbet бонуси за Световното първенство ще бъдат на разположение.

Германия може да не е най-големият фаворит на предстоящия Мондиал, но със сигурност е сред основните претенденти. Тимът спечели Световната тила през 2014 година, игра полуфинал на Евро 2016, а година по-късно спечели Купата на Конфедерациите и то с “втория си отбор”. За финал нека завършим с един добре познат цитат от известния английски футболист Гари Линекер - “Футболът е проста игра. 22-ма мъже тичат след топката 90 минути, а накрая Германия винаги печели.”.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?