Георги Димитров с пояс и теле от Симеоновград

Добичето избяга, върнаха го чак от Свирково за да наградят победителя

За втора поредна година голямата награда на симеоновграските народни борби 300-килограмово теле спечели състезателят на домакините Георги Димитров. Студентът в НСА прибра и Златния пояс за най-добър на турнира “Шестте Великденски ангела”, в който участваха над 70 борци от 13 клуба в страната. Час преди да гледаме зрелищния финал в традиционната надпревара бе съобщино, че телето е скъсало повода и е избягало от града. Комфузната ситуация обаче бързо бе овладяна и добичето бе върнато на площада, където имаше над 1000 зрители в Симеоновград. Полуфиналът между Георги Димитров и Иван Деливерски от Пловдив бе изключително оспорван, а победителят бе обявен след близо 30-минутна борба. Нажеженият от слънцето тепих накара двамата борци да сложат маратонки и да продължат. Бе съобщено, че тази среща си съперничи по продължителност с историческия финал преди много години между легендите Михо Дуков и Симеон Щерев.

На финала между Георги Димитров и Асен Табаков от Хасково борците също показаха най-добрата страна на борбата. Фини технически хватки, сила и бързина, които го направиха изключително зрелищен. Телето-беглец бе връчено на Георги Димитров от президента на местния клуб Росен Бонев. Още един Златен пояс беше даден на Стоян Караиванов, кото е председател на Българската асоциация на спортистите от малките градове за приноса му към развитието на спорта в Симеоновгрд.

Възпитаничката на СКБ Ангел войвода (Хасково) Димитринка Сергеева спечели агнето при жените, а София Тенева от Ямбол взе приз Станка Златева, връчен й от самата легенда, която присъства като важен гост на турнира.

Първи места при мъжете взеха още: Тихомир Кирев от Гълъбово в категория до (70 кг) и Крум Колев от с. Дряново в кат. до (85 кг).    

 

Надпреварата носи това име по повод 6-те трагично загинали деца в тежката катастрофа в Симеоновград през 2011 година, когато младежите тръгват за църквата да празнуват Великден. Предложението идва от техните връстници от местния клуб по борба “Вълко Костов” и е прието с решение на ОбС от 2013-а година.

Турнирът е записан в официалния календар на БФ Борба и всяка година в Симеоновград в надборването участват много олимпийски, световни и европейски призьори.

Победителите в отделните категории за момчета, момичета, мъже и жени получиха освен финансови награди, медали и грамоти.

Състезанието бе посветено и на 105-годишнината от разорението на тракийските българи от Беломорска Тракия./Марица

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?