Следвайте ни

Гецата: Ботев заслужено спечели дербито

Бронзовият медалист от САЩ 94 Георги Георгиев бе радостен от победата на бившия си тим Ботев в дербито с Локомотив. „Ботев беше по-добър и заслужено спечели дербито. Канарчетата играха добре, но и черно-белите имаха няколко хубави положения през първото полувреме.

Колкото до гола на Неделев – не бяхме виждали скоро такова попадение в България. Много красиво го направи. Поемането на топката, погледът къде се намира вратаря в този момент и изпълнението бяха на топ ниво. Познавам Тошко от много малък. Винаги съм казвал, че той може още повече. Трябва да разбере, че сега е моментът да играе голям футбол. Има безспорни качества, но може повече.

Винаги ще бъда взискателен към футболистите, които имат талант. Защото към така наречените „дърводелци“, няма как да имам претенции. Те не стават, дори да тренират по 24 часа на ден”, добави още той.

„Участвал съм в пловдивското дерби и нямам спомен за такова попадние като това на Тодор Неделев. Играли сме много хубави мачове с Локо, но не се сещам за такъв гол. Имаше един двубой, в който Атанас Пашев им вкара четири попадения, но не и такова като на Тошко. Според мен по-добрият вараинт оттук насетне за Неделев е чужбина. И то в отбор, който развива футболистите си. Но той си взима сам решенията.

По мое време като играеш в Ботев и отидеш в ЦСКА беше крачка напред, но в сегашните времена не съм много убеден. Надявам се този гол да му даде тлаъска, че за ннего сега е време да играе голям футбол. Тошко е умно и скромно момче. Дано се опита нещо да направи за кариерата си“, заяви Гецата.

Дончо Донев

Редактор-репортер екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?