Следвайте ни

Габриела Петрова: Доволна съм от себе си и резултата

viber icon

Габриела Петрова (СКЛА Локомотив Пловдив) спечели с 14.38 метра състезанието на троен скок от турнир "Пловдив". Постижението и е с 2 сантиметра по-слабо от рекорда на турнира, отново неин, постигнат миналата година. 

Петрова излезе на второ място в световната ранглиста, като повече на открито тази година е скачала само Лиадамис Повеа (Куба) - 14.55 м и то през февруари. Олимпийският норматив е 14.32, но постижението на Габи няма да се брои, тъй като до ноември ИААФ не зачита постиженията. 

Ето какво каза за читателите на Марица Габриела след победата:

Финишира на два сантиметра от рекорда си миналата година на турнир Пловдив.Как видя състезанието отвътре?

- Много е странно, честно казано. Вълнувах се за това състезание, тъй като положението е много различно и нетипично. Трябваше да се справим с много неща през последните месеци заради Коронавируса. Излезнахме от нормалния ритъм на живот. Късно се върнахме към тренировъчна дейност.

Доволна ли си от резултата който постигна от турнир Пловдив?

- Доволна съм от себе си и от резултата. Надявам се оттук нататък да има повече състезания дай боже и ще успея по някакъв начин да го развия. Каквото и да стане най-важното е да съм здрава тази година, за да може догодина да изпълня това което съм тръгнала да постигна. 

Ясно ли е кое е следващото състезание в което ще участваш?

- Следващата надпревара в която ще участвам ще е държавният шампионат на 8 и 9 август в София. След това не мога да кажа кой ще е следващия ми старт.

Иван Кирев

Иван Кирев

Репортер - екип „Шоу“

Иван Кирев е завършил Професионалната гимназия по машиностроене в Пловдив. Работил е в plovdiv24.com, plovdivlive.com, podtepeto.com. От май 2017 г. е репортер в отдел "Култура и шоу" на в. „Марица”.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?