Следвайте ни

Габи Петрова със злато от Финландия и норматив за световното

Състезателката на Локомотив Пловдив Габриела Петрова стартира по изключителен начин летния сезон. Габи спечели златния медал в тройния скок на силния международен турнир “Пааво Нурми” в Турку (Финландия) с резултат от 14.29 метра (+2.6 м/сек).  Така тя стана третата родна атлетка с покрит норматив за Световното първенство в Доха през есента след Радослава Мавродиева и Ивет Лалова-Колио.  С най-силния си опит с вятър в рамките на допустимите стойности от 14.22 метра (+1.6 м/сек) възпитаничката на Атанас Атанасов покри норматива за планетарния форум, който е 14.20 м. 

Петрова премина границата от 14 метра и в петте си сполучливи опита тази вечер - 14.12 м (+0.7 м/сек), 14.10 м (+1.5 м/сек), 14.29 м (+2.6 м/сек), 14.22 м (+1.6 м/сек) и 14.21 м (+1.7 м/сек). Нормативът на Олимпийските игри в Токио догодина е 14.32 метра. 

Второто място в Турку тази вечер зае представителката на домакините Кристина Мякела с 13.97 м (+1.4 м/сек), а трета се нареди Теа Лафорд от Доминикана с 13.91 м (+1.4 м/сек).  

Следващато състезание на Габриела Петрова ще е в събота на “Самарско знаме” в Стара Загора, където заедно с Александра Начева ще участват в скока на дължина.

Българският лекоатлет Георги Цонов завърши на седмо място в тройния скок с 15.76 м (+0.9 м/се) на 57-ия международен турнир-мемориал „Пааво Нурми” във финландския град Турку. Цонов преустанови участието след първата половина на състезанието. Георги започна с фаул, после с 15.76 м регистрира успешен опит и в третия кръг от опити записа отново фаул. Веднага след това срещу името му в протокола се появиха три тиренца, т.е. Цонов бе прекратил участието си, отказвайки се от оставащите си три последни скока.

Дончо Донев

Редактор-репортер екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?