Следвайте ни

Фурор на “Аеробика – АМД“ на Hungarian aerobics open

Два златни, 2 сребърни и бронзов медал спечелиха хлапетата от СК “Аеробика – АМД“ от открития шампионат на Унгария по спортна аеробика Hungarian aerobics open, който се проведе от 27 до 29 октомври в Печ.
В състезанието се надпреварваха над 250 състезатели от 14 страни: Австрия, Азербайджан, Беларус, България, Финландия, Великобритания, Италия, Литва, Нова Зеландия, Русия, Словакия, Швеция и Унгария.
Александър Мишинков отново безапелационно завоюва златния медал в категория „Индивидуално момчета“ а малко след това дублира златния медал с още един в кат. „Смесени двойки“ с партньорката си Християна Златанова.
Традиционно силната категория „Групи“, в която клуба се представя в последните години и този път донесе 2 сребърни медала и в двете възрастови групи;
2 място в кат. „Групи“ при 9-11годишните за Ивайла Стамова, Моника Джамбова, Християна Златанова, Иван Койчев и Александър Мишинков
2 място кат. „Групи“ при 12-14 год. за Радина Лулчева, Борислава Иванова, Алекс Ангелова, Никол Черпокова и Радиана Иванчева.
3 място в кат,.“Смесени двойки“ във Възрастова група 12-14 г. за Никол Черпокова и Васил Христов.
Още четири четвърти места, две шести и едно осмо успяха да завоюват пловдивските гимнастици на финалите на международния турнир в Унгария.
Днес отбора се завръща в България и продължава подготовката си за поредното състезание: участие в Държавното отборно първенство за деца, юноши и девойки, което ще се проведе само след 2 седмици в гр. Асеновград. След, което на най-малките предстои участие в националния турнир „Бъдещи звезди“ в гр. София в края на месец ноември.
Всички останали състезатели във Възрастови групи 12-14, 15-17 и мъже и жени ще започват усилена подготовка за новия състезателен сезон през 2018 година, когато силите ще са съсредоточени за влизане в националния отбор и достойно представяне на България на предстоящото светеното първенство в Португалия през месец юни.

Юлиян Ангелов

Ръководител екип "Спорт"

Юлиян Ангелов от юни 1992 година работи в спортния екип на вестник "Марица". Към момента и за Спорт в marica.bg.   Още

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?