Финландия е Световен шампион по хокей

Финландия спечели световното първенство по хокей на лед в Словакия. На финала суоми победиха с 3:1 фаворита Канада, а с два гола се отличи Марко Антила.  Отборът от Северна Европа, който в събота отстрани Русия, се поздрави с третата си световна титла в историята и първа след 2011 година, когато шампионатът на планетата отново се проведе в Словакия.
 
В десетата минута на първата част Ший Тиъдър даде аванс в полза на "кленовите листа", които имат 15 загубени финала и 26 световни титли. Капитанът Марко Антила изравни 22.35 минути след началото на двубоя след асистенция на Сакари Манинен, започвайки обрата. Отново Антила даде аванс в полза на Финландия в самото начало на третия период. Малко повече от четири минути преди края на финалния мач Хари Песонен оформи крайното 3:1 след подаване на Юхани Тирвайнен.
 
Канадците загубиха от Финландия и в първия ден на световния шампионат. Тогава резултатът беше 3:1 в полза на "лъвовете". Във финала на световното първенство през 2011 година отново в Братислава финландците разгромиха Швеция с 6:1.  

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?